Lika varmt i år?

Satt och funderade på det här med vädret sist jag jobbade.

På min arbetsplats blir det med mina frusna mått mätt väldigt kallt på nätterna (när jag ju jobbar) och jag har ett extra element påslaget på full effekt nästan året runt.

Jag har alltid föredragit varmare temperaturer och på den tiden jag jobbade dagtid och hade eget kontor kunde mina kollegor knappt vistas därinne eftersom de tyckte det var på tok för varmt. De brukade hålla sina besök hos mig väldigt korta och nästan springa ut kippande efter luft ha ha!

Och det var det jag funderade på härom kvällen; vilken sommar som vi har att vänta i år?

För efter en sådan sommar som vi hade förra året är det inte konstigt att man undrar om det var något unikt vars like vi inte kommer att uppleva igen eller hur det kommer att bli?

Jag kan i alla fall inte minnas något år då solen nästan gassade dagligen från maj till gott och väl augusti/ september och även om jag aldrig trodde att jag skulle tycka det så kände jag till slut att det var nog med värme.

Jag rider ju på morgnarna men även då hann det ibland bli väldigt varmt och hemma var det inte längre tal om att sitta invirad i en pläd på soffan som jag alltid är annars.

På jobbet fick vi rota fram alla fläktar vi lyckades hitta och till och med jag saknade luftkonditionering och då är det varmt.

Men att känna hur kläderna klibbar på kroppen och känna sig nästan yr, nej, det var ingen behaglig arbetsmiljö.

Hemma kan man klä sig hur lättklätt man vill och behöver inte heller vara så fokuserad och skärpt som på arbetet så just när man jobbar är det ju verkligen viktigt med en behaglig inomhustemperatur.

Jag vet att många hade samma bekymmer, inte bara på mitt jobb och gissar att ni också känner igen er?

Det ska som sagt bli intressant att se hur det blir detta året; jag har svårt att tro att historien, eller rättare sagt vädret kan upprepa sig på detta vis men det återstår att se.

Sommar och sol i all ära men vi fick för mycket av det goda eller vad tycker ni och vad hoppas ni på?

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Linda Stridh

    Jag hoppas på en varm sommar, är en sk värme vampyr, älskar värme! Men inte så att det blir sådan torka igen, får gärna komma regn mellan varven

    Svara
  2. Charlotte

    Jag hoppas på en ”lagom” varm sommar, dvs INTE så som sommaren 2018 var. Jag avskyr sådan värme (i Sverige) och tycker att priset för värmen blev väldigt högt (foderfrågan, bränder, djur och människor for illa i värmen osv)

    Svara
  3. Frida

    Önskar verkligen att det kan bli en vanlig svensk sommar, ffa för betet och fodrets skull men även för egen skull, jag klarar inte för mkt värme utan kan må riktigt dåligt. Förra sommaren mådde jag illa var och varannan dag, kunde inte sova ordentligt och huvudvärken lurade ständigt. Lite sol och värme vill jag ha så klart men måtte det bli en mer normal svensk sommar.

    Svara
  4. Anna

    Varför är värme jobbigare i Sverige dock? Jag blir typ galen av en vecka med 30+ i Sverige men i Italien tycker jag att det är toppen, lagom varmt.

    Svara
    • Birgitta

      För mig handlar det mer om arbete vs ledighet dvs jag har mycket lättare att uthärda/ gilla värme när jag är ledig.

      Då kan jag anspassa både klädsel och aktiviteter efter värmen, åka till stranden, slappa osv.

      Men att behöva vara på jobbet känns mycket tyngre eftersom man där måste ” prestera” och dessutom inte kan klä sig hur man vill.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>