Tisdag- ta två, betala för en

Tisdagar är, liksom fredagar, oftast mina träningsdagar för Nina, så även idag.

Vi kör en väldigt bra setup sedan en tid tillbaka och som jag tycker ger mervärde.

Först rider jag och visar då främst övergångar, samlad galopp och bakdelsvändningar, därefter rider Nina en kvart ungefär och då blir det mest skolor och lite galoppjobb och sedan sitter jag upp igen och försöker upprepa det hon precis har gjort 🙂 .

Som jag nämnt tidigare tycker jag att det är jättebra att dels SE sin häst och ”vad den gör” och dels få hjälp av en skickligare ryttare som dessutom själv också kanske har lättare att hjälpa en när hen har suttit på hästen. Win-win alltigenom som jag och Nina ser det och även om Vicke pustar lite så är han med på noterna väldigt bra.

Skönt att se att Nina väldigt snabbt kommer till den ridning vi eftersträvar (bärigare galopp, bättre skolor)- det hade varit långt tråkigare om hon behövde sitta och liksom verkligen jobba igenom hästen i en timme eller så.

Efter träningen hade det hunnit bli 6 plusgrader och ytterligare några till var utlovade senare så det går onekligen mot bättre tider även på väderfronten.

2 kommentarer Skriv kommentar

 1. Dagge

  Hur går det att förena Nina o Olofs instruktioner? Tycker du de vill ha hästarna på samma sätt? Går det bra att kombinera? Tränar du inte alls för Olof nu? Tror absolut Ninas basjobb kommer att hjälpa dig få till procenten på tävling 😉 .

  Svara
  • Birgitta

   När jag tränade för båda tyckte jag det gick utmärkt att kombinera.

   Nu har jag fått göra en paus i träningarna för Olof då han pga nytt jobb inte kan ha träningar annat än efter 17.00 vilket inte alls passar mig pga mitt jobb så just nu är det bara Nina jag tränar för.

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>