Onsdag- filmad och täckessvårt

När jag körde från Malmö klockan 7 i morse var det plus 4 grader, mellan Dalby och Staffanstorp var det minus 2 och framme vid stallet nollgradigt !?!

Nu i eftermiddag gissar jag att det är nästan 10 grader varmt medan det i natt säkert blir nollgradigt igen så det är inte lätt att veta hur man ska ”klä” hästen för att den varken ska frysa eller svettas.

Jag har valt ett mycket urtvättat termotäcke som en gång i tiden kanske var ett 150-200 grams, det känns som en lagom kompromiss.

Idag blev det ett dressyrpass på utebanan och för ovanlighetens skull var en stallkamrat på plats och kunde filma i 4 minuter.

Detta räckte för att i efterhand konstatera att det inte var någon Isabelle Werth- kopia som satt och försökte gunga lite bättre rytm i galoppen, tyvärr men föga förvånande 🙂 .

Värdet att att någon filmar kan dock inte poängteras nog- tänk om man hade haft denna hjälp ofta (då hade man kanske slutat rida i ren desperation förvisso….sade den självkritiska….).

En kommentar

  1. Filippa

    Fick film i morse från gårdagens hoppning, som kändes SÅ BRA och SÅ LÄTT och som borde sett så snyggt ut på filmen. Nä….

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>