Periodare

Lustigt det här med frukostvanor; en del (vinkar till min man) äter samma frukost år ut och år in medan andra kräver ständig variation.

Själv är jag oftast en ”periodare”; plötsligt får jag cravings efter något visst som jag sedan äter i flera dagar/ veckor i sträck och så tröttnar jag och kör något annat lika länge i stället.

På sommaren kan det mycket väl vara fil och müsli/ cornflakes medan jag absolut inte kan äta denna typ av mat (dvs kall) på vintern.

Just nu är jag för övrigt inne i en våffelperiod 🙂 !

Hur ser era frukostvanor ut?

13 kommentarer Skriv kommentar

 1. Liv

  På hotell lyxar jag till med extra mycket gott, t ex kokt ägg och våffla om så finnes. Är i övrigt ingen som kränger några större mängder eller får cravings av diverse slag. Frukostar hemma varieras på så sätt att brödet är olika från dag till dag, pålägg likaså. Annars inte så särskilt stora utsvävningar 🙂 Är f ö ingen frukostmänniska alls …

  Svara
  • Eva

   Frukost? Äter aldrig frukost. Jag borde men orkar inte. Nu har jag iaf införskaffat näringsdryck från apoteket så jag iaf dricker den. Får jag ner något annat så är det yoghurt….

   Svara
 2. Filippa

  Älskar frukost och äter gärna stor lång frukost eller brunch på helgen. Tidigare jobbade jag åtta-fem och då åt jag frukost lite mer av tvång, då blev det oftast havregrynsgröt. Nu vaknar jag, jobbar och äter när jag är hungrig, så nu blir frukost mer av lunchkaraktär. Men gör som du, snöar in på något som jag sen kan äta ett bra tag, innan jag byter.

  Det gör jag för övrigt med all mat, just nu är det risotto som är på tapeten. Minns när jag flyttade till min första egna lägenhet och i nästan ett helt år i princip uteslutande åt selleri, dipp och apelsinjuice (utom luncherna på jobbet som var mat-mat som jag storkokat på söndagar). Det… gick ju det med.

  Svara
  • Birgitta

   Ha ha, ja, lagar jag någon gång mat och det blir riktigt gott har jag inga problem med att äta det 5 dagar i rad!

   Svara
 3. Åsa T

  Samma frukost 5 dagar i veckan, musli, varma blåbär och fil.. ( Det har det nog varit de senaste 7 åren) På helgerna lyxar jag till det med bröd och kaffe. 🙂

  Svara
 4. Lee

  Har försökt med olika frukostar…. Men nej, det är ingen frukost om det inte är 2 mackor med kaffe. Brödet o pålägget spelar inte så stor roll vad det är. Kan också hoppa över frukosten o bara dricka kaffe, o sedan äta.

  Svara
 5. Anna

  Åh jag älskar egentligen frukost men har fått mer och mer problem med min mage senaste åren och nu sedan några månader tillbaka klarar jag knappt att äta på morgonen.

  Det blir en liten yoghurt eller lite rostat bröd, måste äta någonting för annars mår jag illa hela förmiddagen.

  Annars saknar jag fil och rågfras som var min standardfrukost i Sverige. Är definitivt mer för ”söta” frukostar (yoghurt, flingor, pannkakor, våfflor, croissant…) än ”salta” (skulle aldrig palla fisksoppa och liknande som de äter i vissa länder).

  Svara
 6. Manda Stillnert - Livet med en haflinger

  Dricker oftast bara kaffe i veckorna, har svårt att äta på morgonen eller har svårt att äta överhuvudtaget tyvärr blivit värre med åldern. På helgerna om jag inte direkt åker till stallet och är uppe någon timme eller så innan så äter jag någon smörgås.

  Svara
  • Birgitta

   Jag har också alltid haft svårt för att äta direkt på morgonen så oftast blir min frukost snarare nästan lunch eller i vart fall en väldigt sen frukost. Det är inte ovanligt att jag inte äter förrän runt 10-11 även om jag varit uppe sedan 5-6.

   Svara
 7. Rackemarie

  Alltid samma frukost, två knäcke med skinka eller kalkon. och en god latte. Undantag hotellfrukost, men det händer ju inte så ofta.

  Svara
 8. Frida

  På vardagarna äter jag inte frukost hemma, orkar inte gå upp i tid för att ta mig tiden att äta. Har frukostrast kl 9.30 och vi får knäckebröd på jobbet så blir ofta det. I perioder så får jag för mig att vara nyttigare och tar med mig kokt ägg eller naturell yoghurt med musli.
  När jag var yngre hade jag jätteproblem med att äta frukost, mådde alltid illa. Men har lärt mig att det ofta beror på lågt blodsocker, det är ju en del timmars fasta under natten. Så om man har svårt att äta frukost men vill kunna göra det så kan jag tipsa om att ta t ex en kopp kaffe, te eller ett glas juice först, vänta en stund och se om det illamåendet släpper. Men egentligen finns det ingen anledning att tvinga i sig frukost om man inte känner att man måste (kan ju finnas anledningar till att man behöver det), vi är så inlärda att frukost är dagens viktigaste mål men det stämmer inte enligt senaste forskningen.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>