Måndag- nästan utan slut

Ahhhh…..ursäkta att jag tjatar men jag njuter verkligen såååå av tiden just nu!

Att kunna dra benen efter mig i stallet, ”småsopa”, pilla med min utrustning….

Vicke är näst intill kliniskt ren; hovar, svans, kropp behöver knappt tvättas/ borstas och behövs det en tvätt så spolar man bara av djuret snabbt och lätt och 5 minuter senare har han torkat.

Boxen är också mycket renare eftersom hästarna går ute längre och tja….allting är helt enkelt lättare och behagligare just nu.

Om någon månad viner vinden, det är råkallt och regnigt, leran har ett järngrepp om hagarna och jag vill bara fixa undan allt i stallet så snabbt jag kan för att kunna åka hem- stelfrusen. Ja lite så…

Just nu är det extra underbart med alla stubbåkrar; man kan i princip rida hur långt som helst över mark som annars är förbjudet område.

Jag galopperade massor idag och konstaterade nöjt att Vicke knappt var svettig mer än under sadeln så konditionen är nog som den ska.

Stubbåkrarna kring anläggningen är dessutom väldigt lämpade för ridning och som ett extra plus lagom kuperade så att man inte bara galopperar på helt plant underlag.

Förra sommaren hade jag ju stallplats i Södra Sandby och de stubbåkrar som fanns kring stallet var påtagligt sämre eftersom de var otroligt steniga.

Filmade lite kring stallet så att ni kan se ungefär en femtiondel av de vidsträckta ridytorna:

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>