Sönderhackat?

Härom dagen fick jag åter ett sådant där fjantigt mail om att min dator hade blivit hackad och att jag skulle uppge lösenord och bla bla bla…ja, ni vet.

Jag vet inte hur många gånger jag även fått ”räkningar” från Apple på köp jag inte gjort och jag har givetvis aldrig betalat en krona.

Det går i vågor tycker jag och har ju pågått länge och det skulle vara himla intressant att veta hur många ”de” faktiskt lyckas lura?

Fast ibland blir ju konton hackade på riktigt; jag har i alla fall flera gånger läst att folk jag är vän med på Facebook skriver att deras konton där har hackats.

Har ni någon gång råkat ut för detta och vad handlade det om då? Hur gick ni tillväga för att lösa det hela?

Har ni förresten någon form av brandvägg, betald eller gratis som ni använder er av?

Det finns ju allt från antivirusprogram som man kan installera själv till mer avancerade lösningar för tex företag som en data diode.

Kanske tänker de flesta ”det händer inte mig” förrän det är för sent?

4 kommentarer Skriv kommentar

 1. Anna

  Alltså de mailen… Undrar alltid om verkligen någon går på dem?

  Däremot fick vi en sträng tillsägelse av vår säkerhetsavdelning för ett tag sedan att vi absolut inte fick sätta in usb-minnen som vi fått ens av seriösa företag eller institutioner i våra jobbdatorer. Det är tydligen extremt vanligt att det är spyware och virus på…

  Så nu måste vi först sätta in dem i en särskild dator och scanna dem först.

  Svara
 2. Birgitta

  När man talar om trollen…..

  Läste precis att Nina Rademaekers blogg blivit hackad och ligger nere.

  Hoppas detta aldrig händer mig.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>