Inte bara kul på nätet

Självklart för vissa- ouppnåelig lyx för andra

Som ni säkert har förstått är jag en flitig internetanvändare; så pass att jag aldrig skulle bo på ett hotell utan gratis wifi ha ha ha!

Jag roas av mycket på nätet, lär mig en del och använder det som ren avkoppling främst.

Men ibland blir man också påmind om hur eländigt en del människor har det och då tänker jag inte på de elände som tex krig, sjukdomar och våld för med sig och inte heller på sådant som utspelar sig i ”fattiga länder” utan faktiskt sådant som händer här i Sverige; mitt framför ens näsa så att säga.

Som socialarbetare vet jag ”så klart” att det finns människor som verkligen lever med lite pengar men jag kan ändå bli berörd när jag läser om det på nätet.

För några år sedan fanns det en sida på Facebook som tipsade om ”billig mat för fattiga” eller något sådant och gick man in där och läste så var det verkligen skrämmande hur en del människor lever, även här i Sverige.

När ett skollov ger ångest eftersom barnen inte får varm mat i skolan eller när en insamling till ”fröken” på avslutningen nästan fäller hela veckans matbudget.

Givetvis finns det massor av anledningar till att människor inte har pengar och många har själva ”satt sig i skiten” om uttrycket ursäktas men ändå…

Jag ser också ibland hur vissa säljer småsaker på olika köp och sälj-sidor (en använd mascara är nog det ”värsta” jag sett) och jag anar att det inte alltid är för att man vill bli av med grejer man inte använder som man annonserar ut saker för tior eller mindre.

Det finns också ett instagramkonto som heter ”Klasshat”- om ni någon gång behöver en liten väckarklocka i vardagen så rekommenderar jag läsning där!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>