Onsdag- USA


Tjoho….då var vi i USA!

Efter lite mer än 10 timmars flygning har vi nu landat i Miami och ska bege oss till Miami Beach.

Vi hoppas på mycket sol, nästan lika mycket bad och en del shopping.

Förhoppningsvis även en del ”turistande”; en utflykt är redan bokad hemifrån.

Vi gör för övrigt så om det går; bokar sevärdheter hemifrån då detta oftast är smidigare och man tex kan använda sig av ”skip the line” och liknande, dvs slippa stå i evighetslånga köer.

Så gjorde vi tex när vi besökte Burj Khalifa i Dubai och Colloseum i Rom och det besparade oss en hel del tråkigt köande.

Dagens plus so far var att Henrik hade betalat till så att vi fick rejält med benutrymme på planet, dagens minus för internet-junkien undertecknad var att av alla SAS-plan som flyger till USA var detta det enda utan wifi (eftersom det var så nytt att detta inte var installerat ännu).

Himla tur att man inte reste i tjänsten och hade planerat att jobba ombord…

Jag hade som tur är laddat ner en del serier offline och kunde titta på dom för att fördriva annars ganska dryga timmar.

Vicke fick ett besök i ottan (04.20) och fick springa runt på lina i 5 minuter; tanken är att han bara ska gå i hagen medan vi är bortresta.

Jag har tagit bort allt (2,5 kg) kraftfoder och köpt till mer ensilage (3 kilo) så förhoppningsvis blir det ingen kolik eller annat trist under vår bortavaro.

Vare sig ni vill eller ej 🙂 kommer jag att posta inlägg som vanligt men en del kommer ju helt naturligt att handla om resan.

Är ni bara hästintresserade kan ni ju hoppa över dessa och gärna tipsa om vad ni vill läsa om i stället.

Gratis wifi på hotellet är alltid ett krav när jag reser ha ha och det blir säkert tid att skriva ihop lite text vid poolen 🙂 !

8 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Blir nog härligt.
    Men det som slår mig när du reser, tänker du bara på sol och värme? Själv bojkottar jag ju ”Trump-land”, arab-diktatur-land och diktatur-Thailand. För jag vill sätta ner foten och visa att det inte är ok. Men sol och värme är viktigast

    Svara
    • Birgitta

      Jag är för egoistisk för att agera världssamvete.

      För mig är det viktigast med kombinationen solsäkert, att det ska finnas sevärdheter, att det ska vara ekonomiskt överkomligt, att det inte ska vara för besvärligt eller farligt att resa dit och att jag inte ska ha varit där tidigare. ”Bara” detta snävar in urvalet rejält.

      Och jag är otroligt nyfiken på USA i största allmänhet.

      Svara
    • Birgitta

      Just ljuset är det inte såååå jättestor skillnad på mot i Skåne; det blir mörkt vid 17.30 men 28 gradig värme gillas mycket!

      Svara
  2. Ann

    Att välja bort USA p g a Trump kan man ju göra om man vill, men det är ju ett ytterst personligt val och på en annan nivå än att välja bort länder med kvinnorförtryck eller länder som bryter mot allehanda mänskliga rättigheter.

    Man kan ju faktiskt bojkotta det mesta. Personligen vill jag inte alls åka till länder med förtryckta kvinnor, typ Saudiarabien. (Även om vissa reformer skett just där på sista tiden). Men sen kan man ju hitta negativa saker med de flesta länder, även de i vår närhet, speciellt om man lägger in fler argument än bara mänskliga rättigheter, t ex miljöfrågor, djurskydd etc.

    Man kan se resandet ur många perspektiv. Den egna avkopplingen är ett. Att lära känna andra kulturer är ett annat. Och ur det perspektivet kan jag se resandet även till »mindre bra länder« som något positivt. Det är aldrig någon nackdel att i debatten ha sett och upplevt själv.
    En mycket politiskt- och samhällsengagerad ung kvinna jag känner besökte t ex nyligen Kuba, där många grundläggande rättigheter kränks, men där man å andra sidan rankas ganska högt vad gäller andra värden, och därefter Hong Kong, som verkligen har problem nu.

    Svara
    • Birgitta

      Spot on Ann! Jag håller verkligen med dig!

      Jag reser både för att koppla av, sola, se olika sevärdheter, uppleva andra kulturer!

      Och även om man ”bara” väljer att åka till…tja…säg Mallis…så får man ändå se något annat än lilla Skåne…så känner jag i alla fall och inga erfarenheter eller resor är att förakta ur det perspektivet.

      Förvisso möter jag många olika kulturer genom mitt arbete tex men jag värderar ändå att se mig om i världen och tycker att det är både lärande, givande och intressant.

      Skulle man välja bort alla länder pga något som skaver så fick man nästan stanna hemma för tex Spanien dit ju massvis med svenskar reser har tex sina vidriga tjurfäktningar som jag verkligen avskyr och har NOLL förståelse för.

      På Irland behandlas många hästar illa och över huvud taget ser just djurskyddet mycket annorlunda (läs: mycket sämre än i Sverige) ut i massvis av länder.

      Hur man uppfostrar barn och vilka rättigheter barn har skiljer också massor runt om i värden liksom det som vi redan har varit inne på tidigare; kvinnors rättigheter, hur homosexuella behandlas, hur en del religoner är bannlysta osv i all oändlighet.

      Svara
      • M

        Ja, och skulle man hårddra saker och ting så skulle man som människa knappt vilja vara någonstans i världen, många svenskar är missnöjda med vårt hemland så då skulle det bli svårt (omöjligt?) att ens existera på hemmaplan. Allt är liksom inte världsbäst i Sverige heller beroende på vem man pratar med!

        Jag tycker ju också om att resa, och man får väl ändå försöka sålla agnarna från vetet lite. Nyligen var det t.ex ett ämne på tapeten, där en influenser publicerat bilder från ett ökänt stråk” i Thailand,

        Svara
        • Birgitta

          Instämmer helt.

          Ska man hårddra det ”borde” jag tex flytta ifrån Staffanstorp som på sista tiden har fattat en del politiska beslut som jag verkligen inte står bakom tex.

          Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>