Tisdag- öm

Igår under skoningen, precis när hovslagaren skulle skära bort lite gammalt horn ryckte Vicke åt sig hoven eftersom han reagerade för något han hörde utanför stallet och hovkniven slant och gjorde en liten rispa i sulan.

Det kom typ 5 droppar blod och hade inte varit något ”biggie” för 99% av alla hästar men är man så sulkänslig som Vickster (det är ju därför han har sulor) så blev det tydligen tillräckligt för att visa hälta idag.

Jag har upplevt hans känslighet förut, senast i maj 2018 så jag hoppas på samma utveckling som då; dvs snabbt övergående smärta. Men vi får se- med djur är banne mig allt möjligt och jag har både en bekant vars häst nyligen fick en bäckenfissur ”bara sådär” och hörde idag om en häst som hade stått med en öppen fraktur när ägaren kom för att ta in den från hagen. Så varje dag med en frisk häst är en gåva….

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>