Schabraktvätt

Läser en diskussion på nätet som handlar om hur ofta ”man” tvättar sina schabrak.

Svaren varierar minst sagt; ganska många tvättar schabraket efter varje användning medan några säger sig utföra tvätt ungefär var tredje månad!

För egen del skulle jag inte drömma om att tvätta ett schabrak så sällan som efter 90 dagars användning även om jag tycker det är eller kan vara skillnad på frekvensen sommar och vintertid.

Någon skrev att man bara låter det svettiga schabraket torka till nästa dag och det kan jag absolut köpa till en viss grad men i 3 månader….nääää…

Men vad säger ni? Hur ofta tvättar ni?

4 kommentarer Skriv kommentar

 1. LenaB

  Oftast efter varje ridpass, har jag bara skrittat och hästen inte ens blivit varm får schabraket hänga med ngt pass till. Kör dock i stort sett alltid i maskinen på 15 minuterstvätt, då schabraket i stort sett aldrig är smutsigt, utan bara behöver ”fräschas till”.

  Svara
  • Birgitta

   Jag skulle dock inte kalla det petig utan högst normal.

   Sedan visst; har man en häst som aldrig svettas och är superren alltid så kanske jag inte hade bytt en gång i veckan men annars så….

   Svara
 2. Frida

  Tvättar när det är smutsigt och ofräscht. Frekvensen varierar, under sommaren tvättas det betydligt oftare än under vintern. Ibland efter en användning ibland efter 10. 3 månader låter väldigt sällan, går det ens att få rent då?

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>