Lördag- hagbygge

Puh….klockan är inte ens 16.00 och jag är heeeelt slut!

Steg upp tidigt för att harva och rida- tröttnar aldrig på en syn som den ovan 🙂 !

Vicke kändes precis lika fin att rida som igår; en ren njutning!

Kanske förstod han telepatiskt vad dagens plan var och ville göra mig på bra humör och oavsett vilket lyckades han 🙂 .

Här ser ni vad vi har ägnat 5 timmar åt; med benäget bistånd av en bekant och dennes traktor utan vars hjälp vi hade varit ”körda” inser jag i efterhand.

Jo, jag vet absolut att det finns andra sätt att trycka ner stolpar i marken men när det handlar om totalt över 150 stycken och man inte vill ”utnyttja” sin mans välvilja hur mycket som helst så blev detta en perfekt lösning.

Det var jobbigt nog ändå eftersom hagmarken är kuperad och att gå upp och ner x gånger kändes i benen kan jag säga.

Vi hann med ungefär 2/3-delar idag och det känns jättebra.

Planen är att det ska bli 2 hagar varav den ena ska uppta gissningsvis 60-65 av marken och den andra resten.

Det finns ytterligare mark att hägna in om jag skulle vilja men ärligt talat har jag varken behov eller råd med det just nu.

Vill ni se rörligt material så kan ni kolla min Instagram bm6610!

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna Lind

    Minns en Kristi Him-helg när jag själv slog ner 120 stolp för hand (m gummiklubba och i några steniga partier även spettade) på två dar när jag byggde sommarhage ute hos mina föräldrar. Då var man mör. Men jag var ju ung, typ 27….

    Svara
    • Birgitta

      Idag slogs det ner ca 100 stolpar på ca 4 timmar så det underlättade så klart massor med skopan. Inbillar mig dessutom att det blir bättre gjort när man trycker ner stolparna utan en massa spettande och bankande hit och dit som vi ovana hade gjort (och troligen knäckt en del på vägen…..).

      Svara
      • Annelie

        Tyvärr är det tvärtom – det man trycker ner utan att ”göra plats” med t ex jordborr eller spett åker lättare upp med tjälen. Men jag skulle också använt traktor om jag hade tillgång!!

        Ett tips är att ha ett antal såna plaststolp man bara trampar ner i backen. Om du snabbt behöver laga en hage, eller vill stänga in/av lite bete snabbt. Till vintern – gjut fast stolp med betong i hinkar – så har du nödstolp om backen är frusen.

        Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>