Tisdag- sneakpeaks

Minus 7 i morse, dvs långt kallare än vad vi haft på i princip hela vintern; that’s Skåne for you!

Jag körde till ridhuset för att bland annat träna på en sak som vi gjorde hos Nina senast; travökningar ur passage.

För att verkligen ge Vicke bästa förutsättningar (och ökningarna har ju varit hans akilleshäl sedan dag 1) ville jag ha ridhusets mer sviktande underlag framför en halvfrusen utebana- det är svårt nog ändå och sliter.

Som jag har nämnt många gånger har min häst väldigt lätt för att spänna sig oaktat bana/ ridhus och det är enligt mig främst därför vi inte presterar bättre på tävling för där har jag så begränsade möjligheter att hinna häva detta.

Även hemma/ hos Nina kommer det gloende och spända sekvenser då och då/ ibland men jag är dels så van vid det och dels lönar det sig inte att varken bli arg eller göra något annat än liksom försöka rida vidare men det är väldigt synd.

Idag blev det några sådana spända moment (det är då jag ibland säger rakt ut ”hur orkar du med dig själv” utan att få några svar från adressaten) men det blev också några stunder av såååå fin känsla att jag var helt lyrisk. Livet med häst….eller hur?

På husfronten går det framåt!

Jag fortsatte min krattning/ uppröjning av gamla grenar och annat och passade på att ta lite kort.

Så här ser trädgården ut; merparten är på baksidan av huset och jag står lutad mot fasaden när jag tar kortet så det är inte mycket större yta än så här.

Helt perfekt för oss som inte är jätte-trädgårdsintresserade och som inte kommer att odla och plantera en massa.

På framsidan är det mest grus och några buskar så det kommer inte att bli en massa gräsklippning heller.

Här en bild på köket där tidigare gräsliga gula färg ska ersättas med vit.

Hade jag fått välja fritt hade jag valt samma gråa färg som vi har i vårt nuvarande kök men eftersom detta är ett hus vi hyr så är det bestämt att i princip allt ska vara vitt för att underlätta vid in och utflyttningar vilket jag absolut förstår.

Alla har ju sin smak och skulle man tillåta hyresgäster att måla som de ville….tro mig….jag har sett skräckexempel på totalförstörda lägenheter när jag jobbade med tillsyn i socialtjänstens bostäder. Superslarvig målning över kontakter och strömbrytare, färg som går upp i taket och färgval som många hade totalvägrat….

Om man använder sig av argusögonen så ser man även vad som skymtas ute…jag säger inget mer 🙂 !

Också en bild från köket och här ser man avståndet till stallet!

På nedervåningen finns ett vardagsrum, kök, hall, badrum och 2 ingångar (en på framsidan av huset och en sidoingång).

Om man går upp för denna fina trappa så kommer man till ett sovrum och 2 pytterum som vi tänkte ha som kontor och gästrum.

Sovrummet!

Ett av de 2 små rummen (det är inte mycket större än så här).

En av många innerdörrar som ska göras vid!

Hoppas ni tycker det är lite roligt att följa vår planerade flytt, annars får ni helt enkelt sluta att läsa 🙂 .

Själv tycker jag sådant här är superintressant men man är ju olika!

9 kommentarer Skriv kommentar

  1. Linda Stridh

    Kommer säkert bli jätte mysigt . En undran, får Vicke regelbunden massage? Tänker för att han lätt kan spänna sig. Det hade nog varit en god idé annars om han börjat få det .

    Svara
    • Birgitta

      Om massage ska ha någon effekt annat än som något skönt för stunden tror jag mest på någon form av djupvågsdito.

      De gånger massörer/ equiterapeuter gått igenom Vicke har det funnits ytterst lite att åtgärda; så lite att jag har valt att inte prioritera denna ganska dryga kostnad som jag anser måste ske frekvent om det ska ge något.

      Om man klämmer igenom honom rent ”lekmannamässigt” är hans rumpa tex väldigt mjuk och han har aldrig någonsin reagerat på olika former av tryck på ryggen. En väldigt välmusklad häst!

      Så jag säger inte att massage är fel på några vis, tvärtom, men inget jag prioriterar kostnadsmässigt i dagsläget. Hade någon velat massera Vicke gratis hade jag med andra ord inte sagt nej 🙂 !

      Svara
  2. Rackemarie

    Älskar sådana här ”hemma hos”-bilder. Vill ha massor mer. Renoverar ni själva eller gör hyresvärden jobbet med huset?

    Svara
    • Birgitta

      Hyresvärden gör allt jobbet med huset, så som de gör med alla hus.

      Det är dels inte tillåtet att renovera själv utan godkännande (det måste ju göras fackmannamässigt osv) och dels hade vi aldrig gett oss i kast med det, varken tids eller kostnadsmässigt.

      Detta är en omfattande renovering och inte bara lite ”målning på ytan”; kablar har frästs in överallt i huset, gipsskivor har satts upp, flera fönster ska bytas osv så det hade vi aldrig bekostat på ett hus vi hyr.

      Stallet bekostar jag, liksom hagarna. Jag räknar med att lägga max 30.000 för materialet. Absolut värt det men jag vill ändå inte bara ”kasta” ut pengar just eftersom det inte är vårt eget ställe.

      Hade jag säkert vetat att vi kommer att stanna ”hur länge som helst” hade jag måhända satsat på ännu bättre lösningar osv.

      Jag är ju av hävd motståndare till att låna pengar hur som helst så jag vill kunna betala detta kontant vilket jag har löst genom besparingar och en hel del extraarbete de senaste 2 månaderna samt genom att jag har dragit ner på mina träningar från 2 till 1 gång i veckan.

      Svara
  3. Mia

    Åh vad kul att ni köpt gård!!
    Det var länge sedan jag var på din blogg och jag försökte scrolla tillbaka och läsa om det, men går vilse bland alla inlägg. Vill se mer nu 🙂
    Kan du tipsa mig om vilken tidsperiod jag ska gå till för att vara med från början av gårdsresan? Taggar du dessa inlägg med något speciellt?

    Svara
    • Birgitta

      Förtydligande; vi har inte köpt gård, vi hyr ett hus med tillhörande byggnader av min mans arbetsgivare.

      Jag har vetat om denna möjlighet sen november och vi bestämde oss i januari men jag nämner det inte förrän 5 mars i ett blogginlägg som heter ”Vi ska flytta”.

      Jag ville inte skriva om det tidigare eftersom föregående hyresgäst inte flyttade ut förrän 2 mars.

      Du kan tro att jag har gått som en ”äggsjuk höna” i månader! Till att börja med för att Henrik inte var helt säker då han äger en fantastiskt bra lägenhet som han helst inte vill sälja vilket jag absolut förstår.

      Nu har vi löst det genom att en av hans söner ska hyra den med sin fru och de har faktiskt båda bott i den i flera år (innan jag och Henrik träffades och medan de studerade på gymnasiet) så de vet verkligen vad de hyr och det ÄR en jättefin, välskött 4:a med låg hyra i centrala Staffanstorp.

      Inläggen om huset är taggade som ”Dagbok”. Du kan även se lite på min Instagram, bm6610.

      Svara
      • Mia

        Tack för snabbt svar. Hyra är så gott som något och det låter som en kanonlösning att ändå kunna behålla lägenheten!
        Att flytta ut på landet är ju aldrig ”bara att” men vilken energikick i att få ändra lite i sitt liv utan att byta karl

        Svara
        • Birgitta

          Att hyra förmånligt i vår ålder är guld värt!

          Slippa bekosta ibland väldigt dyra reparationer och inte ”binda sig” om vi märker att livet på landet inte passar.

          Köper man handlar det om helt annat upplägg som inte passar oss. Det låter kanske dumt i vissas öron men vi känner oss faktiskt för gamla för att köpa ett objekt för 5-6 miljoner som vi sedan kanske inte får sålt lätt om vi skulle vilja.

          Missförstå mig rätt; jag känner mig inte ”gammal” men ser ju ändå att ridlivet inte kan pågå hur många år som helst.

          Svara
          • Mia

            Förstår precis hur du tänker; är själv 55 och rider inte så ofta nu pga krappiga händer och att det känns som att jag ridit klart. Bor dock kvar och trivs på gården som jag köpte loss när ex-mannen backade ur för 3 år sedan.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>