Konstant hälta

Härom dagen mötte jag en man som var ute och gick med sin hund och det som fångade min uppmärksamhet var att hunden haltade.

Detta fick mig att fundera över om jag skulle ”klara av” att ha en konstant halt hund eller häst, oaktat om det gick att bevisa att djuret inte hade ont eller ej?

Vad säger ni? Hade ni klarat det? Har ni rent av haft ett sådant djur?

Och med ”halt” menar jag inte ”lite stel som värmer ur” utan konstant halt även i skritt.

6 kommentarer Skriv kommentar

 1. Carola Jönsson

  Jag har en hund med konstant hälta.Hon är opererad för Osteokondros och tyvärr var ledytorna helt kassa vilket gör det kroniskt. Hon får medicin varje dag mot smärta, så länge hon är pigg busig och vill leva får hon vara med.

  Svara
 2. Linda Stridh

  Nej, det hade jag inte klarat av. Hälta uppkommer av att det gör ont, o det vill jag inte att något av mina djur ska gå runt o konstant ha ont.

  Svara
 3. Birgitta

  Om jag ska svara på hur jag TROR att jag hade resonerat idag så hade jag troligen inte klarat av att ha ett djur som haltar.

  Men det är lätt att säga NU; den dagen man eventuellt ställs inför en dylik frågeställning kanske jag resonerar annorlunda.

  Jag vet själv mycket vettiga personer som haft djur som ”alla andra” tyckte borde ha fått somna in medan ägarna hävdade att allt var hur bra som helst.

  Man blir säkert hemmablind och vill inte se sanningen och jag hoppas att andra säger till mig om jag själv skulle hamna där.

  Svara
 4. Anna

  Det beror väl lite på varför djuret haltar. Katter läker ju till exempel ofta ihop rätt så bra efter benbrott men även med bra veterinärvård kan de bli lite ”snea” och låghalta. Skulle ju aldrig avliva någon av mina katter på grund av en sådan sak, eller om någon av dem fick lite artros till exempel.

  Om djuret verkade deprimerat eller blev aggressivt till exempel skulle jag däremot tänka till lite.

  Svara
 5. LenaB

  Absolut inte om hältan berodde på smärta.
  Däremot om det är en rörelsestörning, och djuret i fråga inte har ont enligt veterinär, så kan det ju vara en annan sak. Jag kan bara gå till mig själv, jag har opererat en axel, den fungerar och jag har inte ont men den kommer aldrig mer att fungera på samma sätt som den andra axeln…

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>