Fredag- väderstopp

Idag har vi varit hos Nina och tränat.

Ridhuset var ovanligt djupharvat vilket egentligen passar Vicke bättre eftersom han behöver lite mer underlag att ”gripa i” när han galopperar. Ju stummare underlag desto mer ”traloppar” han men så klart är det en avvägning eftersom tungt underlag sliter mer.

Här en ”after training snack”-bild:

Jag fodrar ett kraftfodermål i hagen så att det blir sammanlagt 4 fodringar med havre per dag; runt 6, 11, 16 och 20 men med en del variationer på framför allt de 2 första målen. Jag ger ca 2,5 kilo havre så det är ju inga jättemängder men jag vill ändå minimera kolikrisken så mycket jag kan.

Som ni kan se på bilden har det torkat upp utmärkt i hagarna och det är jag så klart väldigt nöjd med.

För de som följer husrenoveringen med intresse kan jag meddela att jag på grund av vädret inte kan måla idag; det är helt enkelt för kallt.

Och tur är det kanske för jag måste vila inför kvällens jobb och passade i stället på att röja upp lite här hemma och i min stackars bil som har fått agera transportör av allt möjligt de senaste veckorna (några stängselstolpar grisade tex verkligen ner den invändigt men nu är ordningen återställd).

Henrik körde förbi huset i förmiddags och tog några bilder;

Vardagsrummet för någon dag sedan:

Vardagsrummet idag:

Hallen för någon dag sedan:

Även här har taket ”fixats”:

Jag vet att det har hänt en hel del på ovanvåningen; jag ska ta bilder imorgon så att ni får se.

Jag tänker om bilder och text vad gäller renoveringen att det blir samma sak som med våra resor; är man bara intresserad av det hästrelaterade på bloggen får man helt enkelt hoppa över det andra 🙂 !

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>