Äta hund?

Den här bengeten hade man inte blivit så mätt på …..

Jag orkar inte googla och kolla runt på nätet men undrar uppriktigt om det är någon som är insatt i varför man äter hundar i Kina?

Är köttet speciellt gott? Tror man att det ger några särskilt ”helande” egenskaper att äta hund?

I min värld har hunden betraktats som människans bästa vän ”i evigheter” och inte bara i Europa så för mig personligen är det något av en gåta varför man väljer just detta kött på sin tallrik?

För en del är det lika illa vilket djur man än äter och det förstår och respekterar jag men jag undrar ändå över just hund?

De flesta hundar torde det ju inte gå att utvinna särskilt mycket kött ur heller? Inte som en ko eller en gris tex?

Förklara gärna om ni vet?

10 kommentarer Skriv kommentar

 1. Linda Ferne

  De äter ju inte bara hund… Allt som rör sig står på menyn tyvärr. Någon förklaring jag läst är både religiöst, vidskeplig,helande och ekonomiska anledningar. För min del kan folk äta vad de vill men hur de hanteras och dödas är nog vad som upprör mest.. Vi kokar ju kräftor levande och blodpudding gjordes förr på levande gris.

  Svara
  • Minstral

   Fast så är det ju inte. Man avlivade naturligtvis grisarna genom att sticka dem.

   Jag har jobbat många år i fiskaffär och kräftorna dör i den sekund de landar i det kokande vattnet. Värre då att äta fisk som fångas med nät och kvävs till döds.

   Svara
 2. Linda

  Jag och min man var i Kina 2008, och vi upplevde verkligen att man tog tillvara på ALLT, alla delar av djuret och man äter även djur som vi här i Västeuropa inte skulle äta. Min uppfattning var att det framförallt handlade om resurser, man tar tillvara på allt man kan för att säkerställa att man får äta sig mätt.

  Svara
 3. Helena Tang

  Blodpudding gjordes inte på levande gris, däremot så på gårdarna förr så avlivades grisar genom att bli stuckna i halsen/halspulsådern, och blodet togs tillvara därifrån.
  Hundkött är en ”delikatess” och kan bringa tur för de som äter det. I något land (jag har förträngt vilket) så tror dom att ju mer smärta hunden upplever när den dör, ju bättre blir köttet. Det ska ha medicinska egenskaper, det ska värma blodet på vintern ocg kyla på sommaren, olika delar är bra för olika ändamål, typ.

  Svara
  • Birgitta

   Tja…det fick vara det godaste köttet i världen….jag hade helt enkelt inte klarat av att äta det.

   Precis som jag inte skulle klara av att äta rysk kaviar eftersom jag vet vad det är så att säga….

   Svara
 4. Karin

  Ja det sägs ju att asiaterna är dom mest djur älskande folket i världen-äter allt….Våra vänner som bor i Thailand och driver ”hundhem”blev av med många vovvar,anledningen ? Nya Vietnamesiska grannar

  Svara
 5. Katja

  Kan tycka det är rätt mkt hyckleri i frågan. I Kina tar man vara på allt och äter i princip allt, precis som vi också gjorde tidigare. För min del är det djur som djur. Ingen har mer eller mindre värde. Dock är deras lidande densamma och det är det sorliga i det hela.

  Svara
  • Birgitta

   I sak har du rätt men jag personligen skulle inte klara av att äta en del djur av olika anledningar.

   En orm tex för att jag tycker de är äckliga rent ut sagt, en hund för att det är ett husdjur.

   Sedan förstår jag absolut att man kan ha en gris eller en ko som husdjur också men så ser JAG på saken för min egen del.

   Och absolut kan jag förstå om man av nöd känner sig tvingad att äta ”vad som helst” men det känns inte riktigt som att det är huvudorsaken till Kinas hundätande. Det torde vara billigare att föda upp exempelvis kycklingar än hundar?

   Svara
  • Anna

   Dock så är ju förhållandena som både vilda och tama djur hålls i både grymma och ohygieniska, vilket om inte annat visar sig i alla farsoter som uppstår i Kina… Eftersom jag själv äter kött så kan jag inte moralisera över att man äter hund till exempel men att man bidrar till flera djurarters kollaps och att man behandlar djuren otroligt illa (inte på något sätt jämförbart med svensk djurhållning eller slakt) det tycker jag att man SKA moralisera över. Till exempel så är det ett enormt problem i Afrika att åsnor stjäls för att slaktas och deras skinn kokas för kinesisk traditionell medicin. Helt overksamt och för de fattiga familjerna är åsnan oumbärlig för att få mat på bordet… Kina är en skurkstat på många sätt.

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>