Måndag- amatörmålaren

Idag blev det ett pass på vår utebana i härligt och soligt väder!

Jag tänkte se om jag kan spara 500:- spänn genom att inte lösa ridhuskort för april eller så betalar jag bara per gång om jag absolut måste rida där- pengarna till stallet rullar ha ha ha!

Vicke rullade också gissar jag; kanske firade han dagens fina pass efteråt i hagen?

Känslan medan jag red var emellanåt riktigt, riktig fin, sådär så att jag önskade att någon på plats kunde bekräfta att jag inte bara inbillade mig 🙂 .

Nu har jag precis kommit hem efter 2 timmars målning av mitt lilla stall!

Det är ju lite fjantigt att man står där och ”pet-målar” allting när alla hästmänniskor vet hur lång (läs: kort) tid det tar innan en häst kan skita ner och även ”förstöra” en box en hel del.

Jag förlitar mig på att just Vicke är fortsatt lika rädd om boxinredningen som han varit under de år jag ägt honom och för den delen kan man inte gå runt och bry sig för mycket om minsta lika grej.

Just nu är det i alla fall jättefint tycker jag, jämför själva dessa före bilder :

Efter dagens målning:

Den svarta färgen är Teknos ladugårdlack (kostar 299:- för 3 liter på Granngården) som är särskilt lämpad för stall och klarar lite ”hårdare tag”.

Det finns en del putssläpp i stallet som vi kommer att mura igen längre fram och som i alla gamla byggnader finns det även lite nivåskillnader och dylikt men jag är väldigt nöjd så här långt.

Nästa projekt på min långa lista är att grundolja och därefter måla allt trä men jag känner att jag nog får vila mig lite också.

Är faktiskt väldigt glad att vi inte måste hasta igenom detta projekt eftersom husrenoveringen pågår för fullt och jag därför ändå inte hade kunnat ta dit hästarna även om jag hade velat.

Hela huset, vartenda rum och skrymsle spacklas, målas och jag vet inte allt så vi hade inte kunnat bo där under tiden utan inriktar oss på inflytt någon gång under maj om allt går enligt plan.

Massa byggmaterial som ska både in och ut!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>