Massa jobb eller massarbetslöshet?

Trots att detta är en i grunden hästblogg vill jag ibland lufta även andra tankar; idag dessa om den stora arbetslösheten som man redan kan ana är ett faktum inom vissa branscher.

Jag tycker att det är mycket glädjande att det samtidigt aviseras om ett stort behov av nyanställningar inom andra branscher det ska bli intressant att se om och hur detta tar ut varandra så att säga.

Jag hoppas att de som blivit arbetslösa gör allt vad de kan för att hitta andra sätta att försörja sig på genom förvärvsarbete även om det som erbjuds inte alltid är det man är sådär jättesugen på.

Jag har tyvärr genom åren erfarit mycket som i mina ögon inte alls varit ok; fullkomligt orealistiska önskemål om vad man eventuellt kan tänkas vilja arbeta med, krav på lön och annat som inte är i paritet med ens utbildning, annat som jag anser inte är verklighetsförankrat.

Jag har i alla år hört sägas att ”vill man jobba så finns det jobb” och ja…jag har alltid instämt och gör så tills någon motbevisar mig.

Jag har själv haft väldigt många arbeten som andra rynkat på näsan åt; jag har packat bacon i kylhus (fabrik), varit hotellstäderska och även städat olika kontorslokaler, jag har jobbat i stall med mockning som huvudsyssla, diskat på en mindre restaurang osv och även om det ibland var både tungt och tråkigt så gav det mig en arbetslivserfarenhet som jag har haft stor nytta av även efter universitetsstudier och i nuvarande arbete.

Jag vet av egen erfarenhet vad det innebär att ha ett låglönearbete tex, jag kan koka soppa på en spik om det behövs och vet vilka vägar man kan gå för att hitta jobb vid behov.

Att sedan många inte förstår värdet av att vara medlem i en A-kassa är sorgligt, det är en väldigt billig försäkring som en alternativ utväg till att tex vara tvungen att söka försörjningsstöd (socialbidrag).

Jag undrar om och på vilket sätt gymnasieskolor informerat om ”livet efter studier”; här finns säkert ett utvecklingsområde misstänker jag?

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>