Tisdag- 10 down, 90 to go

Efter träning hos Nina i morse och en kort powernap när jag kom hem vid lunchtid var det dags att ta sig an lite målning i mitt nya stall.

Jag började med att grundolja in allt virke (de 3 boxdörrarna är ju inte tillverkade ännu så det måste vänta) och när det var klart hade jag bara ork kvar att måla Vickes box, dvs fram och baksidan av fronten.

Som ni kan se på bilderna kommer det att bli jättefint (enligt mig i alla fall) men bara tanken på att jag har ungefär 90 % av målningen kvar (allt ska målas 2 gånger med denna lasyr som heter Alcro Virke, Murkla) får mig nästan att falla i gråt.

Jag tycker inte att det är roligt att måla, noggrannhet är egentligen inte min starka sida och det är ganska omständligt att jag måste köra 20 minuter i en riktning innan jag ens kan påbörja jobbet.

Nåja, detta är givetvis I-landsproblem skrivna av en helt utmattad amatör som inte har vett att hushålla bättre med sina resurser så det finns absolut inte skäl att tycka det minsta synd om mig!

Ödets ironi är btw att min bror arbetar som målare men eftersom han inte bor i Sverige så kan jag inte ringa honom och böla ha ha ha (jag ska prova med Henke i stället hi hi) !

Framsidan av Vickes box

Framsidan efter första strykningen av 2.

Baksidan (insidan av boxen)

5 kommentarer Skriv kommentar

 1. LenaB

  Fint!!! Ska bli så kul att se när allt är klart:-)
  Ett tips, som jag inte vet funkar på olja men iaf… Jag stod en massa år i ett stall där vi varje år tvättade stallet och målade varenda kvadratmillimeter (även allt galler) med pensel. Efter x antal år fick jag typ helt nog (jag hade dessutom precis helrenoverat min lgh, och målat mååånga m2), så jag tog med roller hemifrån och rollade min box och övriga släta ytor – en enorm tidsbesparing kan jag lova!!! Även om stallägaren inte tyckte att det var så man skulle göra när man målade haha. Resultatet blev minst lika fint som alla övriga år.

  Svara
  • Birgitta

   Jag tyckte att det gick hyfsat lätt att måla de putsade väggarna med en bred pensel tills min älskade man gav mig en roller! Snacka om halleluja moment 🙂 !
   Fast tydligen ska man inte rolla lasyr så där måste jag använda pensel igen.
   Snacka och petig stallägare förresten!

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>