Onsdag- riktmärke

Vet ni varför mina termobyxor hänger över staketet som de gör?

Jo, för att jag satte dom där som ett riktmärke, min jacka på motsatt sida ridbanan som ett annat riktmärke och så hade jag 2 telefonstolpar som ytterligare punkter att fästa blicken på.

Varför? Jo, för att det igår hos Nina blev uppenbart (igen…..) att jag har väldigt svårt att få till slutorna och att EN anledning till detta är att jag liksom inte böjer Vicke och ”siktar rätt” när jag går in i diagonalslutorna.

Man ”ska” se punkten man är på väg till mellan hästens öron eller som Nina sa ”tänk att Vickes stjärn är riktad mot punkten” men när jag rider som sämst är hans huvud snarare riktat mot kortsidan (han är för rak) och inte slutet på långsidan som jag ska rida mot.

Så idag gjorde jag på detta viset och om inte annat hjälpte det mentalt 🙂 .

Här förklaras detta en bit in i filmen (runt 2:50):

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>