80

40 år sedan typ…..

Idag fyller min älskade pappa 80 år- en imponerade ålder!

Medan min mamma och moster, den sistnämnda med hjälp av Google translate (det ni!!!) följer bloggen noga så brukar jag uppdatera min pappa kring vad som händer i mitt liv med en massa bilder i mail skrivna på svenska som han besvarar på serbiska (det är enklast för oss båda) 🙂 🙂 🙂 !

Eftersom vi inte alltid har möjlighet att träffas så ofta tycker jag att mailandet är en bra kontroll för mig så att pappa inte håller på att bli senil tex…ja, skratta ni men jag tycker det är hur smart som helst.

Skrift kan vara väldigt avslöjande, det vet jag från andras olika erfarenheter.

Hur som helst; härom dagen skickade jag bilder på min målning och skrev något i stil med att jag höll på att kräkas av utmattning varpå min kära pappa skriver; ” men jag kan kanske komma och hålla målarfärgen (burken) till dig så får du lite hjälp i alla fall”.

Nej…jag hade givetvis inte en tanke på att skicka ut min far på ett dylikt uppdrag i dessa Corona-tider men tanken var ju fin i alla fall ❤️!

På tal om mina föräldrar tycker jag att de representerar två viktiga lärdomar i livet som jag själv försöker ta med mig;

De har alltid, i alla lägen och under alla år stöttat och hjälpt mig på alla vis de kunnat även om ingen av dom har den största plånboken. Och det är ofta praktisk hjälp som är ovärderlig och att man vet att man kommer att få den och våga fråga.

Sedan är mina föräldrar skilda sedan en miljon år tillbaka men är ändå varandras bästa vänner; hur fint är inte det?

Jag tycker ibland att en del par pratar så illa om varandra efter många års förhållande och jag brukar för mig själv tänka att om person X varit så genomusel under så många år; varför har man då stannat? Det måste väl ändå en gång i tiden ha varit något bra om man har valt att hålla ihop under en längre tid?

Nu vill jag inte gå så långt som att påstå att jag är min fd mans bästa vän och vice versa men kan vi så hjälper vi varandra och kan man avsluta ett förhållande utan hat och bitterhet kommer man att leva ett långt behagligare liv.

En kommentar

  1. Anna-Karin Eng

    Det är många som påstår att kärlek lätt övergår i har och att det är därför folk är så osams med sina ex. Mina föräldrar är dock sams trots separation sedan Gustav Vasa klippte lugg. Jul firas alltid tillsammans och deras respektive är med.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>