Inte bara klubbar

Sist jag var och tränade såg jag en ryttare med en jättesnygg jacka med tryck som visade vilket stall personen kom ifrån.

I början av min ridkarriär var det främst ridklubbar som hade denna form av markör; var man medlem kunde man beställa exempelvis en tröja eller jacka och använda på tex tävlingar, uppvisningar och dylikt för att visa var man kom ifrån.

Något år hade min egen klubb ett erbjudande att vi kunde beställa jättesnygga täcken med brodyr och tro det eller ej; jag har kvar mitt täcke; i jättebra skick typ 20 år senare 🙂 . Tur att jag beställde ett i storlek 155 så att jag har kunnat använda det till alla hästar, framför allt med sadel under.

Jag har även några jackor som jag ibland använder när jag åker på tävling, på någon är både mitt och ryttarföreningens namn tryckta och det kan fungera som ”igenkänning” på tävlingsplatser om man undrar vem som mer tävlar för samma klubb.

Jag tycker att det här med tryck/ brodyr på ridutrustning kan vara ett trevligt sätt att skapa lite samhörighet och det finns numera många snygga och relativt billiga produkter man kan beställa.

Jag skulle kunna tänka mig en snygg jacka med tryck eller brodyr som antingen visar vilken klubb jag tävlar för eller det stall jag står i.

Har era klubbar/ stall kläder och/ eller ridutrustning som ni kan köpa periodvis eller alltid och vad är det för produkter ni kan välja bland? Är det snygga grejer? Prisvärda?

Har ni beställt från något företag som är specialiserade på tryck/ brodyr eller har ni tex köpt jackor från Hööks eller någon annan butik och skickat för tryck/ brodyr någon annanstans?

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Linda Ferne

    Vi hade på Lindgården. Rejäl kvalitet, praktisk och snygg. Gillade även MCRs softshell jackor!

    Svara
  2. Christina Olsson Baaz

    När jag stod i ett privatstall i Trelleborg, hade vi tröjor/jackor med vår stalllogga. Dessa använde vi på träningar/tävlingar och till vardags, dock kunde vi inte tävla i dem då vi hade individuella tävlingsdressar (ponnytrav). Men ett roligt sätt att skapa en gemenskap

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>