Torsdag- ingen mask och snart färdigmålat

Vi fick tillbaka de träckprov vi tog på stallets hästar igår och som jag hade förväntat mig hade Vicke ”noll” på detta prov, liksom i höstas.

Som jag skrev även då vore det liiite märkligt om han skulle ha mask nu när han dels var maskfri i höstas dels har gått ensam i en grushage sedan dess.

Men allt är så klart möjligt och vi hade även denna omgången flera hästar med större eller mindre maskförekomst.

Jag tycker det är jättebra att detta kollas kollektivt, det kostar inte många kronor (200:-) och det är så lätt att enskilda glömmer bort att kolla om det inte görs gemensamt.

Idag har jag och Elisabet skrittat ut våra hästar i nästan 1,5 timme och vi hann avhandla allt mellan himmel och jord under denna tid. Väldigt trevligt och vädret var helt fantastiskt. Mina termobyxor borde helt klart lämnats kvar i stallet kan jag säga; solen sken under hela ritten.

Om ni undrar hur det går på ”husfronten” kan jag rapportera en hel del nyheter.

De vitvaror som skulle bytas ut har installerats så nu har vi ny tvättmaskin, torktumlare, spisfläkt och diskmaskin:

Målningen är inne på sluttampen; här kan ni följa hur en tidigare vacker men sliten spegeldörr har fått ett enklare men fräschare utseende:

Man ska betänka att detta ju är ett hus för uthyrning och att renoveringen utförs därefter och utan det extra ”lull-lull” som man kanske hade kostat på ett eget hus (och med kostnader därefter).

Förutom sovrum finns det 2 mindre rum på ovanvåningen som vi planerat att ha som gästrum och kontor och så här har de förvandlats:

Nu återstår lite målning av snickerier och ytterligare en omgång färg på dörrarna och sedan är det dags för golvslipning och klinkersläggning.

3 kommentarer Skriv kommentar

 1. Lee

  Odlar ni inte för stora blodmasken? Har vart med om hästar i stallen som haft noll på vanliga provet, men sen ändå haft stora när de odlat… Min plockade upp det på ett bete en gång .. inte kul när man läste om vad som kan hända i kroppen om de får gå med det! (Btw nu använder jag Firefox, då kan jag iaf klicka upp dina bilder!)

  Svara
  • Birgitta

   Tror det är ett ”vanligt” maskprov vi tar.

   Jag har hört att de som använder Google Chrome inte kunde se bilderna på bloggen ett tag men det ska vara åtgärdat. Internet Explorer har funkat hela tiden.

   Svara
 2. Jenny

  Ett tips är att odla på på stor blodmask, min har haft väldigt låga nivåer av mask de senaste gångerna men efter en släng med diarré och håglöshet i vintras så rekommenderade veterinären ett utökat maskprov och japp, stor blodmask…. det har tydligen blivit mycket vanligare och om ni ska flytta till egna hagar rekommenderar jag verkligen att kolla det. Våra hagar kan inte vila så det blir några avmaskningar kommande år….

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>