Vad kostade kalaset?

Jag har ju berättat en hel del för er under stallbyggets gång men för de som vill ha en kostnadssammanfattning kommer här en liten redogörelse för vad de olika sakerna kostade.

Hagen:

Ett paket med 96 stängselstolpar (Granngården): 3840

Begagnade stolpar från en bekant (80 stycken) : 2160

Begagnat aggregat från en annan bekant: 1000

Traktorhjälp i 7 timmar: 2500

Eltråd, 2000 meter (Granngården): 2200

Jordspett (Börjes) : 225

Boxar:

Virke (Byggmax, Jem och Fix, Hornbach): 5000

Vinkeljärn (Byggmax): 350

Hakgångjärn (Byggmax): 567

U-profiler (BMS i Hässleholm): 2910

Boxlås (Biltema): 180

Färg:

Vit färg (Granngården): 800

Svart färg (Granngården): 600

Grundfärg och lasyr: 3133

Fönstergaller (Kellfri): 6424

Jag har även köpt en massa ”smått” som trallskruv, sättlim, något borr, isolatorer, penslar, roller osv så med en del som jag säkert har förträngt osv kan man väl säga att jag allt som allt har lagt runt 35.000 på 3 boxar, målning av hela stallet invändigt (ca 60 kvadratmeter) och 2 rejäla hagar.

Jag har i vissa fall valt det i princip billigaste alternativet och i andra fall satsat på bättre kvalité, så som med färgen tex. Den hade gått att få tag på långt billigare, vilket även gäller val av eltråd.

Hagstolparna kunde jag ha köpt både klenare och rejälare så klart, jag valde ett ”mittemellan-alternativ” som jag tror ska räcka bra då Vicke inte har varit varken en trägnagare eller utbrytarkung vilket även gäller sällskapsponnyn.

Att betala för traktorhjälpen kan man ju tycka var ”onödigt”- det GÅR absolut att få ner stolpar med handkraft så att säga men det hade tagit betydligt längre tid och säkert frestat rejält på våra kroppar.

Verktyg har vi haft eller fått låna så där har kostnaden i princip varit noll och vår egen arbetsinsats har ju utförts på fritiden och inte kostat mer än vår tid så att säga.

4 kommentarer Skriv kommentar

 1. Linda Ferne

  Otroligt snyggt och minimalistiskt! Gillar den stilen utan krimskrams (förutom julpyntning där jag går lite bananas). Bra pris gjorde ni det till oxå. Slå ner stolp med handkraft är horribelt och bör undvikas om man inte vill ha ryggont. Gjort det några gånger och inte att rekommendera!

  Svara
  • Cia

   Åh, så fint det har blivit!
   Låter som att du fått till ditt stall till ett mycket rimligt pris.
   Stallet är väldigt snyggt och stilrent, det gillar jag!
   Har du tänkt att anlägga ridbana också?

   Svara
 2. Kim Westman Andersson

  Ja vi slår ner våra för hand , får göra det innan det blir för torrt ,behövde bara byta två stolpar i år , så det va bra för gubbens rygg .

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>