Varningar på nätet igen!

Ett viktigt ämne att ta upp ännu en gång för att försöka hjälpa varandra att undvika att bli lurade tycker jag:

Jag skrev ju härom dagen på bloggen att jag hade köpt spånpellets av en privatperson på annons vilket fick en mångårig bloggläsare att tipsa mig om ett företag, ”Värmestugan” , som säljer pellets väldigt billigt och inte nog med det, med fri frakt!

Jag reagerade på detta med frakten för vanligtvis brukar man behöva beställa en viss mängd (minst 2 pallar, ofta mer) för att få fri frakt.

Min och bloggläsarens konversation kring pelletsen utspelade sig över Facebook vilket fick en annan bloggläsare (!) att haja till och skicka ut en varning!

Nu ska det sägas att ovan inte är något bevis för att det faktiskt ÄR ett bluff-företag osv men dels brukar det tyvärr vara så att om något låter för bra för att vara sant så är det också så och dels så tycker jag personligen att det är dumt att chansa; framför allt i dessa tider när företag går i konkurs i parti och minut.

Och om inte annat kan vi av denna historia lära oss att det är all idé att googla på företag som man vill göra business med, liksom privatpersoner för den delen.

Jag har tidigare skrivit om en tjej som numera tack och lov är ökänd på Facebook för att ”sälja” hästsaker som inte finns, dvs hon får folk att swischa pengar till henne men skickar därefter inga varor.

Det har t.o.m. skapats en Facebooksida om henne som heter ”Vi som blivit lurade av Jennifer Landin/ Jennifer Hemlig” men hon lyckas trots det fortfarande blåsa enstaka, icke uppmärksamma personer vilket är så bedrövligt så det finns inte.

Massvis med polisanmälningar, något åtal och t.o.m. minst en dom hindrar henne inte och det känns smått otroligt att denna form av lurendrejeri kan fortsätta.

Så igen; kolla upp både företag och enskilda för att försöka undvika blåsningar!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>