Lördag- sol och regn

Idag har Vicke och jag varit på Pay and ride hos Malmö ridklubb och vädret var minst sagt omväxlande.

Det var bokstavligen så att solen lös och det var varmt och behagligt ena minuten för att minuten därpå spöregna med åtföljande rå kyla. Och så höll det på; fram och tillbaka: sol, regn, sol, regn.

Jag hade tur och red programmet i sol, medan jag red fram vräkte regnet ner men då var jag i ridhuset.

Tävlingsbanan var utomhus och rejält påverkad av regnet, ena kortsidan var en enda stor pöl och underlaget var allmänt geggigt= inte läge att kräva några direkta ökningar tex.

Jag var nöjd med vår insats, jag red Msv A:1 som jag bara har tävlat med Vicke 2 gånger, båda med procent under 60, delvis pga ganska rejäla missar (piruetterna och serien).

Idag blev det inga sådana fadäser och procenten blev 62,3.

Jag fick inte känslan av att domaren gav ”glädjepoäng” så som det ibland känns att det ges på Pay and ride och klubbtävlingar.

Får jag bara rida programmet några fler gånger utan att det går både månader och år emellan så tror jag absolut att vi kan skrapa ihop ännu bättre procent.

Med facit i hand ångrar jag lite att jag inte red programmet 2 gånger (man kunde anmäla till två klasser om man ville) men å andra sidan så var underlaget långt ifrån optimalt för denna svårighetsgrad så det var kanske lika bra?

Som synes av bilden är jag nu även officiellt ägare till Baltis!

Han må vara grå om nosen men har fortfarande kraft att rulla runt som en köttbulle i hagen; det har jag sett flera gånger :)!

Efter tävlingen körde jag inom min pappa som bor på vägen och hämtade en sticksåg.

Min ena stalldörr ser ut som sju svåra år och Henrik gjorde en provisorisk dörr innan hästarna flyttade in som han nu vill byta ut mot en permanent.

Vi hann göra en hel del på dörren idag och ska fortsätta imorgon så ska jag visa er slutresultatet!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>