Onsdag- ovant

Idag har jag tävlar för första gången på månader och efter de ”slappa” Pay and Riden där jag varken flätat eller ”klätt upp mig” hade jag en nästan förvirrad känsla idag.

Fick liksom tänka efter vad jag skulle ha med mig och glömde ändå fracken och fick bara med mig ridjackan!

Jag red MSV B:5 och MSV A:1 och kan inte påstå att jag är nöjd med ritterna.

Dels blev det en hel del små onödiga missar och dels var känslan i framför allt traven i MSV A:n sååååå seg!

Formen var i alla fall bättre; Vickes hals var inte så kort som på senaste Pay and Riden och jag hade kortare tyglar och lägre hand.

Men generellt var skillnaden mellan känslan på framridningen och inne på banan på tok för stor och jag måste få en helt annan bjudning för att jag ska känna mig nöjd.

Jag kommer att fortsätta att varva vanliga klasser med Pay And Rides så att jag förhoppningsvis kan korrigera denna (som jag ser det) olydnad för vi kan mycket, mycket bättre än det vi visade idag.

6 kommentarer Skriv kommentar

  • Birgitta

   Fattade först inte vad du menar…..men gissar att du menar att vissa kallar det knoppa?

   Fast jag vill nog påstå att det är minst lika vanligt att ”man” säger fläta. Och det är ju det man gör innan man ”gör knoppen” 🙂 !

   Svara
 1. Helena

  Du red med benskydden på i första klassen också… Såg det på Equisport. Det är väl egentligen uteslutning på det? Märkte inte domaren det?!

  Svara
  • Birgitta

   Det var ju bra observerat av dig 🙂 för INGEN märkte/ påpekade detta öht !?!?

   Jag såg det när jag hoppade av???

   Jag rider aldrig med benskydd på tävling så jag fattar inte varför jag skulle sätta på dom nu…eller jo….jag gjorde det för att jag har haft det på Pay and ride. Så otroligt slarvigt av mig!

   Nu påverkade det knappast resultatet så jag brydde mig inte om att påtala det i efterhand.

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>