Måndag- backträning

Kolla vilket urgulliga kort jag fick av Henke i morse när jag var på väg hem från jobbet!

Lilla Molly som står i soffan och spejar ut över vägen och väntar på sin mami ❤️!

För Vicksters del blev det idag backträning i skogen; tyvärr syns det inte alls i bild vilka fantastiska möjligheter jag har till detta.

Backar i varierande lutning nästan överallt och det är tur att Vicke är vältränad och känns ”stadig på foten” för ibland var det så brant att det verkligen gällde att hålla tungan rätt i mun.

När jag hade ridit klart och lunchfodrade konstaterade jag medan jag borstade Baltis i hagen hur orättvist livet är i stort och smått.

I det lilla att Baltis har en hårrem som en tävlingshäst sina 23 år till trots och fast jag bara ”dammar av” honom några gånger i veckan.

Han har lika fin päls som Vicks som ju ÄR en tävlingshäst och fodras och tränas därefter även om inte heller han får träffa någon ryktborste utan bara borstas eller sköljs i vatten.

På tal om mina hästar provade jag idag att släppa ut dom i hagen en och en med Vicke först.

Jag tar dom alltid tillsammans annars men om jag någon gång ska ha hjälp av någon annan måste jag kunna gå med dom var för sig utan att det blir drama.

Min mikroskopiska stalldörr lämnar inte utrymme för några marginaler alls, tvärtom och jag kan tänka mig att andra inte vill hamna mitt emellan två hästar i dörröppningen om något skulle hända.

Att man kan gå själv med B både in och ut ur hagen behöver jag inte ens tänka på och än mindre träna men det stora bortklemade djuret kan ju bli upprörd om han lämnas kvar och han inte är trygg men att släppa ut honom först i hagen gick utmärkt.

Jag har så kort väg till stallet att han inte hinner hetsa upp sig den korta stund det tar att hämta B och nu ska jag bara prova samma sak vid intaget ikväll, dvs att slänga in honom i boxen först och sedan hämta den lille.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>