Fråga från en läsare om schabrak

En irriterad läsare ställer nedanstående fråga och vi undrar båda; hur gör ni?

Lite tips på diskussion på bloggen: Schabrak. Själv håller jag på att kräkas varje dag (pga stanken) jag kommer in i sadelkammaren och där hänger ett tiotal skitiga, svettiga schabrak ”på tork”, nästa dag hänger samma schabrak lika svettiga igen och knappast renare… Jag kanske är udda men jag skulle ALDRIG lägga på ett sådant på hästen! Har det blivit lite päls i fälltider så helt ok då ”återanvänds” det ngn gång till, men svettigt – nä då tvättar jag det! Undrar i mitt stilla sinne om dessa människor tar på sig en svettig tröja som de bara låtit torka…nä, tror inte det…

4 kommentarer Skriv kommentar

 1. Marie Ultege

  Nej, jag byter inte schabrak efter varje pass. Byter kanske efter 3-4 pass. Gäller min tröja också.

  Svara
  • Birgitta

   Jag tror att läsaren åsyftar rejält svettiga schabrak som man hängt upp för att torka.

   För jag gissar att du inte använder en rejält svettig men därefter torkad tröja flera dagar i rad heller?

   Sedan är det för mig absolut en gradskillnad, ”lite” svettigt schabrak kan jag absolut använda flera dagar, ett som tex blivit helt skummigt på insidan (kan ju hända sommartid) skulle jag inte torka och sedan sätta på otvättat igen.

   Svara
 2. En läsare

  Japp syftar på rejält svettiga typ genomblöta! Samma hästägare lägger massor med tid på att tvätta hästben, skura hovar och tvätta hästen med väldoftande schampo. Dessa ryttare har säkert 30 schabrak i sina skåp…vi har tvättmaskin i stallet, definitivt flera andra ställen att torka ickefräsha schabrak på än i sadelkammaren just, ifall man nu inte vill kasta in dem i tvättmaskinen direkt…

  Svara
 3. Lee

  Men, usch vad äckligt! Skulle aldrig få för mig att hänga ett genomblött schabrak i sadelkammaren! Det ska tvättas. Lite fuktigt tex där sadelgjorden legat hängs upp på tork, på annat ställe.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>