Tisdag- algborttagning

Vilodag för Vicke innebar mer tid för något nytt projekt och i morse såg jag det:

Delar av väggarna till min lösdrift såg ut så här; och jag måste ha gått med selektiva glasögon förbi dom eftersom jag inte reagerade förrän nu.

Men ni kanske funkar som jag; har man en gång sett ”något” är det svårt att ”unsee it” (vad tusan heter det på svenska???).

Så det var bara att ta fram diskborste, skurborste, hink med varmvatten osv och köra igång!

Knappt 2 timmar senare såg väggarna betydligt fräschare ut:

När Henrik tittade förbi på sin lunch sa jag skrattande ”inte ett ord om att en högtryckstvätt hade varit bra att ha nu” för det har stått på Henriks ”önskelista” medan jag har tyckt att det kan vänta eftersom vi har behövt köpa en miljard saker till Ryhus i allmänhet och till den hästrelaterade delen (som jag ensam betalar) i synnerhet.

Men till nästa år kommer det att gå i ett nafs att spola av väggarna och jag gissar dessutom att de alger jag skurade bort idag har suttit långt mer än ett år….

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Cia Wigström

    Åh, jag älskar högtryckstvätten
    Sambon har en som värmer upp vattnet när han tvättar sina grävmaskiner. DEN älskar jag att använda. Speciellt vid stalltvätt och massa andra saker som jag också kommer på att man ska tvätta.. skottkärror, grepar, grillgaller, spänner, tunnor….
    Ett tips är att sopa stall och loge med en lövblås och sen spraya med diskmedel och vatten innan man spolar…
    Cia som älskar maskinerna, som gör livet lättare.

    Svara
    • Birgitta

      Jag kommer säkert också att älska högtryckstvätten men känner att jag måste bromsa lite vad gäller inköp just för stunden.

      Jag har aldrig gjort av med så mycket pengar på lika kort/ lång tid som nu i vår/ sommar även om det har varit till roliga och/ eller bra grejer.

      Men vissa saker har vi prioriterat bort för stunden och där finns både högtryckstvätt och åkgräsklippare (som jag kommer att älska när vi köper).

      Men detta är dyra grejer om man inte ska köpa vilket ”smäck” som helst som riskerar att gå sönder direkt eller ej fungera tillfredsställande.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>