Söndag- vad är oddsen?

Molly ”glassar”

Som jag berättade i fredags var jag och red på ”öppen bana” och tanken var att Vicke skulle få ”provträna” på samma bana där han skulle tävla idag.

Som en annan ryttare påpekade i fredags skulle man kunna tro att min häst är tillräckligt rutinerad för att inte behöva vänja sig vid tävlingsmiljöer men eftersom han ofta tappar bjudning rejält inne på banan ville jag se om det kan hjälpa att han får gå på detta vis.

Men vet ni?

Bokstavligen några få minuter innan klassen skulle börja öppnade sig himlen så regnet verkligen vräkte ner och detta tillsammans med ”muller” (stor risk för åska) gjorde att tävlingsledningen valde att flytta in hela arrangemanget till ridhuset.

I ridhuset hade jag ”så klart” inte provridit i fredags men men…jag har all förståelse för beslutet även om jag frågade mig själv ”vad är oddsen”?

Dessutom slutade det att regna mer eller mindre omedelbart, det var till och med så att solen sken….

Hur som helst var jag trots allt ganska nöjd med min ritt även om känslan fortfarande inte är optimal. Jag behöver ännu bättre bjudning inne på banan för utan den blir allt så mycket svårare och ger så klart ett helt annat intryck för betraktaren också.

På hemvägen körde jag genom mer hällregn men hemma sken solen så det var väldigt lokala skurar.

Jag har också harvat min utebana idag- det var så länge sedan jag red på den att det hade börjat växa gräs lite här och där och det ville jag få bort med hjälp av harven.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>