8 eller 8?

Igår var jag och tävlade och för ovanlighetens skull startade jag inte förrän strax efter 20.00!

Jag var ganska nöjd med ritten; det är fortfarande lite som saknas för att jag ska vara 100% tillfreds men det går åt rätt håll.

Men det här med att tävla sent på dagen eller till och med på kvällen ….inte alls min grej kan jag säga!

Jag tävlar mycket hellre typ 8 på morgonen än 20.00 på kvällen även om det förstnämnda alternativet innebär uppstigning i ottan.

Men då kommer man förhoppningsvis hem i vettig tid och kan använda resten av dagen.

När jag tävlar sent har jag jättesvårt att fokusera på annat utan det känns mest som att hela dagen bara är en långt väntan, lite bortkastad liksom.

Sedan insåg jag också att jag nu efter flytten till ett område med så mycket vilt verkligen vill undvika att köra i mörker.

Redan någon kilometer från tävlingsplatsen kom det faktiskt ett gäng på 5-6 hjortar hoppande över den lilla landsvägen som kängurur och det är inte alltid så lätt att parera så många djur och hinna bromsa, framför allt med släp. Det var verkligen en lättnad att parkera hemma kan jag säga.

Vilken tid föredrar ni att tävla om ni får välja? Jag skulle säga runt 12- då har jag inte behövt att stiga upp tidigare än jag brukar men har ändå resten av dagen över till annat.

3 kommentarer Skriv kommentar

 1. Cecilia Johansson

  Håller med ! Tycker det är jätte stressande att ha det hängande över sig hela dagen

  Svara
  • Birgitta

   Detta är något jag har funderat över; just att jag också använder uttrycket ”hängande över mig”; som att det är något negativt.

   Och det ÄR det inte; ingen tvingar mig att tävla liksom men det är samma sak med vardagsridningen; jag vill ”ha den gjord” (ännu ett uttryck med negativ klang) FAST jag gillar att rida.

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>