Torsdag- provkörning

Vaknade till 6 grader i morse- en rejäl temperatursänkning med andra ord. Men fortsatt soligt och det tackar jag för!

Vi var hos Nina i morse och idag red hon en liten stund- detta för att visa mig hennes ”signalsystem” som helt klart fungerar bättre än mitt just nu.

Jag har ju nu ett tag klagat på bjudningen på tävling men har insett att anledningen till att jag har bjudning hemma och på framridningarna mycket (helt?) beror på en enda sak: mitt spö!

Jag rider ju alltid med spö och Vicke svarar fantastiskt bra på denna hjälp; man behöver för det mesta inte ens använda det eller möjligen bara peta på honom. Skänklarna kan han ignorera på ett helt annat sätt och det beror på att jag är väldigt klämmig med benen, något Nina inte är (och som man så klart inte ska vara).

Long story short; jag kommer nu att rida helt utan spö och måste, måste, måste komma ifrån mitt klämmande.

Detta är så klart lättare sagt än gjort eftersom det är väldigt befäst hos mig, liksom jag tyvärr har befäst hos Vicke att han inte behöver bry sig om mina ben.

Men eftersom kraven är mycket högre nu på både samling och allt möjligt annat så måste bjudningen finnas där annars kommer vi aldrig att uppnå den känsla jag vill ha och som jag får när jag rider med spö.

Så detta blir vårt stora fokus de kommande månaderna; hästen kan i princip ”allt” men han måste göra det med en bättre bjudning och det KAN han, om ryttaren gör rätt. Skillnaden mellan min och Ninas ridning just nu om man ska hårddra det och därför ska hon också få rida lite framöver.

Annars har jag ägnat en del av dagen åt att träna mig i att köra med vår nya åkgräsklippare så nu är allt gräs mer eller mindre välklippt här hemma. Otroligt skönt att ha detta hjälpmedel och när jag ändå höll på blev det även harvning av utebanan som ser väldigt bra ut just nu.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Jenny

    Hej!

    Jag känner igen problemet. För mig har det varit (utan att jag har fattat det) överskänkeln som har varit för stark. Jag måste tänka luft mellan låren och sadeln för att han ska få plats med ryggen och då får jag en helt annan bjudning

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>