Måndag- mörkt

Oj så mörkt det är på morgnarna numera!

Vicke är som tur är van vid tidiga utsläpp eftersom stallägaren i stallet han stod i senast släppte ut hästarna ännu tidigare än jag och Baltis…tja….han följer Vicke blint (lös) i mörkret.

Efter någon timme åkte vi till Nina för att träna och hon red också en liten stund.

Det är mycket trevligt att se henne på Vicke och jag ser både hur han har förbättrats och hur väldigt fin han ser ut.

Hemma igen har jag inte gjort många knop.

Jo, ännu en provisorisk hage som jag inte har tagit i bruk än; Vicke går idag i den jag gjorde för någon vecka sedan:

Baltis fick en liten avborstning i hagen; jag ska inte påstå att det sker exakt varje dag men jag försöker att hålla honom hyfsat presentabel medan han ibland försöker att se ut som motsatsen när han hittar några få kvadratmillimeter lerig jord att rulla sig i.

Till skillnad från tillitsfulla Vickster som man oftast kan borsta var som helst i hagen utan att han går iväg så måste man hålla Baltis i grimma och grimskaft annars är det ”tack och hej” direkt…han bara ger sig av och går inte att övertala att stanna annat än med mat 🙂 !

4 kommentarer Skriv kommentar

 1. Helena Andersson

  Haha, han har aldrig fattat varför det skulle vara nödvändigt att bli borstad utomhus

  Svara
  • Birgitta

   Ja, du känner ju till hans idéer; ibland får man nästan slå bort honom när HAN tycker att vi ska ha ”kli-party” i hagen och så ibland kommer det där misstänksamma och skygga fram och man bara suckar….

   Svara
 2. Elin

  Skulle du vilja skriva lite mer om Molly och hur det är att ha en whippet? Jag är intresserad av rasen och vill ev skaffa en framöver. Jag har hund nu men har ingen stor erfarenhet av vinthundar. Vilka är för- och nackdelarna med whippet tycker du? Jag är ute efter en mindre hund med lättskött päls och som inte är skällig. Men hur lätt är det att ha en whippet lös skulle du säga med tanke på dess jaktinstinkt och snabbhet?

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>