Upprensning

Såg nedanstående annons och hoppas verkligen att denna initiativrika person får bra respons!

Det är en sak som förundrat mig i massor av år; hur en del människor kan samla på sig massvis av junk som de ”vägrar” att rensa upp?

Det finns inte bara de där ytterligheterna som det har gjorts tv-program om, typ ” extreme hoarders” utan jag vill påstå att framför allt de med egna fastigheter inte sällan är bra på att samla och spara.

Jag tycker att jag ofta ser/ känner till hus och gårdar där det ligger en hel del skrot i alla möjliga förråd och gömmor. På loft, i skjul eller i värsta fall fullt synligt (och ibland farligt) utomhus.

För mig är det ofattbart att man inte tar tag i skiten rent bokstavligt och kör till närmaste återvinningscentral; det vimlar ju av sådana där man, oftast väldigt enkelt kan dumpa det.

Jag kan bara gissa att det inte bara handlar om ”kan vara bra att ha”-sparande eller lathet utan kanske blir man minst lika ofta hemmablind?

Man ser inte de där sakerna som har legat sedan urminnes tider?

Som jag berättade tidigare låg det här på Ryhus en del sådana saker när vi flyttade hit; exempelvis skelettet av ett tidigare växthus som var fullständigt sönderrostat och med bitar av gammalt glas kvar på marken.

Det övergår ärligt talat mitt förstånd att man, med egna husdjur, VÅGAR ha sådant liggande på marken men som sagt; kanske är det lätt att bli hemmablind?

Så dagens tips till er samlare från mig är; RENSA, STÄDA, SLÄNG!

Det kommer att kännas så mycket bättre efteråt och ni kommer inte att sakna era gamla oljefat, skrotbilar, uttjänta redskap, maskiner som slutat fungera för 20 år sedan osv. Trust me!

Här är annonsen som väckte mina tankar:

”Nu när semestern nalkas så är det väl dax att bli av med metall skrotet ifrån gården.
Jag hämtar skrot gratis för att dryga it min värdelösa ekonomi och tror på att klara mig själv utan att blanda in myndigheter för att få hjälp.
Jag kan inte betala något som ni säkert förstår.
Jag hämtar allt ifrån skrotbilar till vitvaror.
Bilbatteri
Koppar
Alufälgar även med däck på
Mässing
Aluminium
Vanligt skrot
Med mera
Skrotbilar måste ha en axel kvar med hjul på.

Jag hämtar inte plåtfälgar där däck finns kvar på då jag har svårt att lämna iväg däcken.

Önskar er alla en trevlig semester.

Utgår ifrån Östra Göinge.
Mvh Thomas”

4 kommentarer Skriv kommentar

 1. Filippa

  Mkt bra initiativ tycker jag, oändligt mkt bättre än att det går till tex Tipptapp/ÅVC, men kan inte låta bli att undra hur det ser ut på HANS gård =)

  Svara
  • Birgitta

   Kände för x år sedan en person som hade massvis med järnskrot på sin tomt. Det bara låg där sedan säker ”tusen” år tillbaka och jag föreslog vid något tillfälle att en person som hade annonserat att hen hämtade skrot gratis kunde komma och rensa upp. Njae….det var inte intressant….Fullkomligt obegripligt för mig då detta sönderrostade junk aldrig någonsin skulle gå att använda till något!

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>