Hästgodis, pyssel eller present

Nyligen läste jag på Fejjan hur en annan ”dressyrmänniska” hade plockat nypon och torkat dessa för att använda som hästgodis.

Jag frågade henne efter närmare detaljer eftersom jag har en nyponbuske vid ridbanan och hon skickade mig en del länkar enligt vilka man kan ge hästar alla sorters nypon; de är inte giftiga och uppskattas som godis.

Jag plockade en hop:

Efter några timmars torkning i ugnen på 50-80 grader är nyponen redo för att bli uppsmaskade av mina gossar:

Jag kommer som sagt att ge nyponen som godis och har man gott om buskar kan man ju använda nyponen som lite pyssel med sina barn tex.

Eller så kan man engagera sig själv i projektet och förpacka nyponen efter torkning i små fina förpackningar och ge bort till hästägare som en liten present?

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Josefin Forsberg

    Hade en ponny som älskade nypon! Vi hade nyponbuskar i hagen och hon smaskade i sig direkt från busken. Hade ingen aning om att man kunde torka o ge som godis. Uppskattade hästarna det?

    Svara
    • Birgitta

      Har också läst om hästar som äter direkt från buskar.

      Mina äter upp de jag lägger i maten, huruvida de verkligen älskar det låter jag vara osagt.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>