Hö-förvaring för den händige

Då och då och framförallt nu i tider när lera väntar i några månader läser jag inlägg från hästägare på nätet där ”smart höförvaring utomhus” efterfrågas. Att hitta det 100% oförstörbara/ säkra kärlet till detta som dessutom hindrar stråfoder från att flyga omkring / trampas ner i marken anser jag är omöjligt men ni får gärna överbevisa mig 🙂 .

Jag ”vet” att hästar kan skada sig på precis allt och ingen behållare kan hålla exakt allt foder på plats, framför allt vid blåst.

Sedan handlar massor om vilken typ av häst(ar) man har; en del hästar lyckas förstöra allt i sin väg, andra äter jätteslarvigt, någon skulle dammsuga upp vartenda strå från marken även om det är lite lerigt osv.

Jag har tex en häst som förvisso är ganska ”försiktig” och sällan tar sönder saker men som i gengäld lyckas dra ut foder från ”allting” och som är extremt kräsen= massvis med foder går till spillo när det hamnar på marken.

Med detta sagt tycker jag att höförvaringen på bilden ovan ändå ser relativt bra/ säker ut och dessutom inbillar jag mig att man hade kunnat snickra ihop något liknande ganska billigt och hyfsat enkelt om man är händig?

Just att kärlet inte står direkt på marken och att regn/ nederbörd kan rinna igenom är nästan nödvändigt- frågan är hur man förankrar hela ställningen så att den inte välter?

Men vad tror ni; hiss eller diss?

Själv ska jag köra med mina traktordäck; det är det närmaste ”säkert” jag tror på även om det finns invändningar mot däck också (en del påstår att hästarna kan få i sig gummirester vilket jag bedömer som ganska osannolikt med mina, inte så glupska hästar).

2 kommentarer Skriv kommentar

 1. Filippa

  Stolpar man den där med såna där stålkorgar med spets som man driver ner i marken (alltså en spetsig ”sko” för varje ben, jag vete fan vad de heter), så kommer den stå i evigheter (eller tills det där omålade träet ruttnar).

  Svara
 2. Anonym

  Jag tror den funkar rätt bra som ”utspisningsplats” åt hästar, verkar vara gedigen, så den kanske t.o.m pallar om någon vill kliva upp med frambenen i den..
  Möjligen att den kommer att tippa? Om någon sätter rumpan till och vill klia sig våldsamt;-)
  Hästar brukar ju kunna hitta sätt att förstöra som man inte ens kunnat tänka sig

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>