När man visar sitt rätta jag

Jag har ofta tv:n på medan jag tex sitter och kollar på min IPad och då och då lyfter jag blicken och tittar till på vad som sägs eller visas i tv-rutan.

För några veckor sedan var det något dr Phil sa som fick mig att haja till, tänka efter och instämma:

Jag kanske inte återger doktorns åsikt ordagrant men han menade ungefär att det i kriser/ svåra händelser inte är så att någon BLIR tex en hjälte utan att det mer är ens RÄTTA egenskaper som kommer fram.

Dvs man visar sitt rätta jag, den man innerst inne är.

När en del personer ibland hyllas som hjältar för något de gjort påstås det att det var den specifika SITUATIONEN som gjorde att de inblandade agerade på ett visst sätt medan dr Phil menar att det är personens EGENSKAPER som gjorde det.

Jag tyckte att detta gav mig lite insikt och något att tänka på.

Ibland säger vi ju också ”i nöden prövas vännen” och det har jag absolut upplevt och kan instämma i.

Det är inte alltid de man trodde/ hoppades/ räknade med som verkligen har funnits där för en när man behövde det utan ibland träder andra personer fram, nästan lite från skymundan och överraskar på ett positivt sätt.

Att jag kom att tänka på just dr Phils ord (nej, jag är inget generellt fan av honom osv) var för att jag nyligen tyckte att en person agerade väldigt fegt i en viss situation som jag själv hade hanterat annorlunda.

Enligt dr Phils teori är det så här personen generellt ÄR när det blir svårt och det kan bli en läxa för framtiden när man har med personen att göra; så att man vet vad man kan förvänta sig. Sedan är det inte säkert att det alltid blir som man tror men man kommer inte att bli förvånad i alla fall…

Och nu påstår jag inte att dr Phils ord är en världssanning som kan appliceras på allt och alla på något vis, det är hans åsikt och teori som man kan välja att ta till sig eller inte men jag gör det.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>