För bra för att inte delas

Handlar inte ett dugg om hästar men den var tyvärr bara så spot on att den förtjänar att delas.

Och givetvis kan både män och kvinnor ägna sig åt strategisk inkompetens, jag ska villigt erkänna att jag själv gjort det när det passat…

För er som undrar: ”kryddor” = män i texten nedan

Och membis (mans-bebis) är ju bara så roligt att jag storknar. Sorry alla män som eventuellt läser detta 🙂 !

#Repost@mansbebisar
• • • • • •
En följare har bett mig skriva ett inlägg om strategisk inkompetens så here it goes 🙂

Strategisk inkompetens: konsten att undvika oönskade uppgifter genom att låtsas vara inkompetent/oförmögen/oduglig till att göra dem. Detta är först och främst inte kopplat till kön utan angår alla, även jag har gjort detta.

Vad som blir ett problem i ett manstillvänt samhälle är att kryddor åberopar/använder denna ursäkt mer frekvent och gärna i relationer till kvinnor och emotionellt arbete och ansvar. Och att samhället ursäktar och curlar kryddor istället för att ställa dem till svars. Det blir en ond cirkel där denna metod används systematiskt.

Och det är där kvinnor, speciellt partners får lida rejält. Vad gör man med en mebis som inte har intresse eller motivation till att lära sig laga mat, städa, byta sängkläder, diska, möta känslor, se någon annans behov…? Ja listan kan göras lång.

Det är här jag vill säga att det INTE är din uppgift som kvinna att uppfostra eller behöva tolerera eller stå ut med en mebis. Men så önskar jag att livet var enklare för kvinnor. Att det fanns ett socialt system som stöttar kvinnor i att lämna män, ser till att boende och ekonomi ordnas och att man prioriterar barnens bästa i praktiken och inte mebisen.

Denna metod är en sådan jävla rävsax som nöter ner och suger ut livsgnistan ur kvinnor så man inte orkar diskussioner, krav eller att lämna. 

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Frida

    Vi har nog alla utnyttjat detta då och då men för många män är det verkligen satt i system. Det handlar ju i princip alltid om tråkiga hushållssysslor och det vill väl alla slippa, men män kommer undan med det. Det är liksom inte så svåra grejer, typ byta toarulle, tömma diskmaskinen eller vika tvätten. Samtidigt är de fullt kapabla att sköta avancerade jobb, projekt osv. Det är irriterande genomskinligt…

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>