Fredag- business as usual

Som jag skrev igår jobbade jag i natt och ni kan tro att det smällde inne i centrala Malmö.

I säkert 20-30 minuter kring midnatt lät det som en oupphörlig och jättehög kulspruteskjutning och jag är så tacksam att vi kunde skona Molly från detta här ute i obygden.

Jag ringde Henrik och kollade läget och han kunde glädjande rapportera att det i vårt välisolerade hus knappt hördes ett ”poff” eftersom han dessutom hade höjt volymen på tv:n.

Molly hade inte skakat/ darrat över huvudtaget medan hon i Staffanstorp fick sådana ”anfall” hur många gånger som helst de dagar det smälldes fast vi hade hög volym på tv:n, nerrullade persienner och hade gett henne 2 olika receptfria preparat som enligt mig gav noll effekt.

Så ur detta perspektiv var det verkligen en otroligt lyckad nyår som Henrik slapp tillbringa inne på toaletten (!) för att försöka isolera bort de värsta knallarna.

Hästarna verkar också ha klarat nyår helt problemfritt, bådas boxar såg ut exakt som vanligt utan några omkrinsprättade bajshögar eller en massa kvarlämnad mat.

Vicke har aldrig varit påverkad av nyår som jag har märkt och enligt B:s ägare har inte han heller brukat bli upprörd så jag var inte speciellt orolig men det var så klart ändå en lättnad.

Bara en liten stund efter att jag tagit in dom igår vid 16.30 kom det några knallar och då var det skönt att de stod inne även om jag tror att den jakt som har pågått kring Ryhus i många veckor har vant som vid sporadiskt skjutande.

Jag har ridit ett helt vanligt ridpass i ridhuset idag och över huvudtaget känns det som vilken ledig dag som helst!

En kommentar

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>