Är man naiv eller har man tur?

Kanske är det jag som inte har tillräckligt stor tilltro till mänskligheten alla gånger men ibland förundras jag över vad andra människor lägger ut på nätet och förväntar sig. Några exempel:

Man söker efter en ny hovslagare och gärna någon som kan komma redan idag (obs! En söndag) !

Man vill som privatperson sälja en vara för i princip inköpspriset.

Man vill sälja helt spruckna, trasiga, smutsiga saker eller så skriver man ”först till kvarn” om varor jag inte kan förställa mig att någon i hela världen skulle betala för!

Man försöker hyra ut lägenheter eller ett rum i en lägenhet där den begärda hyran är väldigt många tusenlappar högre än vad man själv betalar och en annonsör skrev till och med att man inte fick folkbokföra sig på adressen. Jag kan ju som en parentes nämna att det många inte känner till är att man dels oftast måste inhämta hyresvärdens godkännande innan man hyr ut sin bostad och att man inte får lov att ta vilken hyra som helst. Skulle den som hyr för ockerpris vända sig till hyresnämnden så kan man som uthyrare åläggas att återbetala delar av hyran så det känns inte så smart att försöka sig på en sådan chansning.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>