Lördag- morotspengar

Så här höga ”klackar” lossnade från Vickes hovar vid intaget igår kväll och nu på morgonen återstod inget av snön.

Jag red åter i ridhuset och var klar lagom tills det var dags för ett bokat besök av en ”bajsköpare” 🙂 .

Det var en kvinna som ville ha färsk gödsel till sin kompost och för att tillgodose denna önskan har jag samlat bajs i sopsäckar hela veckan.

Om ni undrar hur mycket gödsel 2 hästar producerar på 6 dagar den tid de står i box kan jag meddela att det blir 4 svintunga säckar som knappt går att lyfta.

Med iväg kom bajset och hästarna fick 40 kronor på sitt morotskonto (nej jag skojar…de har inget sådant konto men får morötter så det räcker och blir över…).

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Linda Johansson

    Bara för att jag är nyfiken, eftersom du skrivit så mycket om ekonomiska prioriteringar sedan du berättade att ni skulle flytta (och bevisligen hyr ut ditt ridhus till ’hundfolk’), hur resonerar du kring att hyra ut ditt ridhus till andra hästekipage? Du har ju ändå kostat på det en del med nytt underlag och något företag som har mätt in så att det är plant osv.
    Mvh från Nyfiken i en strut!

    Svara
    • Birgitta

      Jag hyr ut ridhuset till nästan alla som är intresserade höll jag på att säga.

      Och för att få nyttja det får man så klart vara med och betala för just de utgifter du nämner att jag haft.

      Det är mest hundfolk här men även några enstaka ryttare och snart en annan kategori som jag kommer att berätta om då 🙂 .

      Ridhuset är pga sin storlek inte lämpligt annat än till 1, max 2 ekipage åt gången och det finns större ridhus i närheten så jag är inte överhopad med förfrågningar precis.

      Hundar får ju bättre plats och de sliter inte heller lika mycket på varken underlag eller omgivningen utanför (eftersom de färdas i bil och inte hästtransport).

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>