Måndag- avstängt

Fram tills idag skulle man kunna säga att jag har låtit latheten bedra visheten och detta är i vart fall delvis anledningen till att ingången till Vickes hage ser ut som på bilden.

Leran är dessutom så hal att jag har varit rädd för att både halka där för egen del och för att Vicke ska dra av sig skorna, kasa in i trådarna när han gör sina enstaka utfall mot B (om denne råkar titta på honom när de ska få mat..) och gud vet vad mer som skulle kunna hända.

Vad jag borde ha gjort för flera veckor sedan och som jag gjorde idag var att stänga av en del av hagen vid ingången för att inte få marken ännu mer söndertrampad.

Jag är i alla fall tacksam över att jag, redan när vi byggde hagarna, kom på att det vore bra med 2 olika ingångar av alternera emellan och det är den andra ingången jag ska använda mig av nu.

Att jag inte har gjort det redan har som nämnts berott på lathet för den andra ingången innebär att jag måste hämta hästarna var för sig och inte som nu, tillsammans.

Och det handlar inte bara om att jag är bekväm utan om att Vicke blir jättestressad om han lämnas ensam i både hagen och i stallet så det är givetvis enklare om han får ha sin lilla vän med sig.

Men men…nu får han (läs; jag) bita ihop och utstå någon minuts ensamhet i stallet medan jag hämtar B.

B:s hage har för övrigt bara en ingång men dels är den inte lika lerig och dels är jag inte lika orolig att min skolösa lufs ska fara omkring som Vicke.

Dagens ridpass avhölls i ridhuset; även om jag hade velat rida i de iskalla vindarna och regnskurarna, och det hade jag inte, så går ridbanan inte att använda pga alla pölar som samlats och dränkt den.

2 kommentarer Skriv kommentar

 1. LenaB

  Jag kan ju inte byta ingång till hagarna, de är där de är liksom… Men pga all nederbörd i kombination med lergjorden som är hos oss så blev ingångarna mer eller mindre gyttjehål. Förra vintern investerade jag och en annan hästägare i ett stort lass med grus som sedan dess har hållit ingångarna någorlunda ok, men nu var det kört, de som släpper ut berättade dessutom att de hade problem då mina hästar helst ville vända i grindhålet och inte gärna komma till dem vid insläpp, samt att de inte ville gå ut med höet till däcken pga all lera.
  Alltså var jag tvungen att återigen göra ngt!
  Började med att lägga ut lite jord/sand blandning i grindhålet som vi fick tillgång till, men det blev bara ”gungfly” och hjälpte föga. Kom då på en briljant idé! Åkte till Börjes och köpte ett gäng ströpellets och lade ut och – tada! Det funkade! Pelletsen fick jobba och torka upp det blötaste och därefter räckte det med ett tunt lager sand/gjord uppepå! Nu ska jag ju säga att jag bara fixade grindhålet samt små stigar till däcken där höet ska läggas ut, så det här är förstås ingen lösning för en hel hage! Men om man desperat och snabbt måste åtgärda tex en grindöppning så funkar det!

  Svara
  • Birgitta

   Alla sätt är bra utom de dåliga 🙂 !

   Du får uppdatera oss efter ett tag hur länge denna lösning höll och om det var värt det sett till kostnaden.

   För det är ju oftast där det ”brister”; det GÅR i många fall att fixa till lerfriare hagar men det kostar!

   Och som inackorderad är man oftast inte intresserad av att lägga dom pengarna och ibland inte ens om man har eget stall.

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>