Att tänka på innan du flyttar ut på landet, del 1

Många drömmer om en egen gård ”på landet” och eftersom min egen dröm har gått i uppfyllelse tänkte jag tipsa er som ännu inte är där vad ni också kan förvänta er; förutom allt det underbara och roliga som väntar!

1.Du måste vara beredd på att möta allehanda djur som säkert inte är så vanligt förekommande om du just nu bor i en stad.

Förvisso kanske du inte stöter på just vildsvin eller en flock på 50 hjortar som jag har haft i mina hagar ibland men räkna i alla fall med olika sorters skalbaggar, spindlar, mygg och andra insekter samt om du har stall utan tvekan möss och i värsta fall även råttor.

2.Möss ja…även om du skaffat katt är jag övertygad om att du då och då kommer att stöta på dessa små rackare och mitt tips är att du lär dig hur man sätter och framför allt tömmer fällor.

3.Om du tycker att gummistövlar är fula, opraktiska, whatever…think again! Detta må inte vara ditt favorit-skodon men om du planerar att sköta alla stallsysslor med mera i dina Ariat-ridskor får du nog sätta in mer pengar på det kontot samt ägna en hel del tid åt att putsa på skorna.

4.Ja, gummistövlarna behövs eftersom du kan vara omgiven av lera i många veckor höst och vinter och här ser du en annan god vän som du kommer att nyttja, inte bara när det är lerigt utan året runt.

Om du inte vill trampa omkring i grus, halm och gud vet vad mer som du nästan oundvikligen kommer att få innanför dörren så rekommenderar jag en sopskyffel eller för all del en portabel dammsugare i hallen. Har du hund så är en handduk ett absolut nödvändigt komplement om du inte vill ha en massa blöta tassavtryck på golvet.

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Marie Ultege

    En handduk räcker föga för stor, lurvig Golden som förlustat sig i stallbackslera och på gödselstacken. Men saknar henne ändå väldigt, väldigt mycket❤️.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>