Onsdag- onödigt

En liten reminder; så här såg det ut hemma igår!

Så här ser det ut nu….efter typ 4 timmars ”regn-snöande”! Fullständigt onödigt väder om ni frågar mig även om det så klart kunde varit värre. Ni har väl sett bilder på hur det ser ut i vissa delar av Norrland tex?

På nätet har jag idag deltagit i diskussioner som handlar om vid vilka temperaturer man täckar oklippta hästar och det var verkligen många bud!

Ska man lyssna på allas åsikter så är det antingen jättesynd om B som inte har ett skyddstäcke eller så lever han sitt bästa liv 🙂 . Typ.

Jag förlitar mig i just detta fallet på både forskning och min individuella bedömning tillsammans med tidigare ägares mångåriga erfarenhet vad gäller just B och därför har han inget täcke som ni kan se.

Han var ju tvärtom en aning svettig i höstas eftersom pälsen är så tjock och detta bekräftades också av fd ägaren; att det är så det brukar vara.

Nu håller jag så klart koll på både hull och om B skakar/ darrar (det gör han aldrig) och dessutom har han ensilage i massor som han inte ens orkar/ vill äta upp ute (och inne).

Vickster, det lilla livet är både helklippt, heltäckt och gud vet allt så inte heller honom går det någon nöd på.

Han levererade ett fint ridhuspass i morse medan snön vräkte på utomhus.

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Manda Stillnert - En travhäst & allt där i mellan

    Tycker de är svårt, mitt fölsto hon fryser trots tjock vinterpäls och har alltid täcke vid nederbörd och vid kyla annars vill hon bara in i stallet medans min helklippta nisse går med 150 gram med hel hals och verkar inte frysa för fem öre. Dock har han ju fritillgång på hö men ändå.

    Svara
  2. Anna Schömer

    Tror att du lugnt kan lita på ditt eget och tidigare ägares omdöme. Min erfarenhet säger mig att vissa hästar fryser när det är 10 grader och lätt regn, trots att de är oklippta medan andra klarar väldigt låga temperaturer. Underkylt regn och blåst är ofta värre än -10 och vindstilla för många hästar med tjock vinterpäls. Min egen täckade jag i princip inte alls innan hon blev ridhäst och ibland låg snön som ett tjockt lager på henne. Hon var hur nöjd som helst. När hon skulle ridas in la jag täcke på för att kunna sadla utan att behöva ta in henne flera timmar innan träning så att hon skulle hinna torka (hon bor på lösdrift och väljer nästan alltid att stå ute). Med det sagt, kan jag berätta att jag egentligen är en person som väldigt gärna lägger på täcken för att jag själv är jättefrusen av mig.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>