Allt går att sälja med mördande reklam

Ett fenomen som fascinerat mig på senare år är de reklaminlägg en del så kallade influencers/ storbloggare gör för allt möjligt.

Att jag fascineras beror framför allt på kvalitén på inläggen eller snarare sagt bristen på densamma.

Är diverse företag så desperata efter att xx ska promota just deras vara att de nöjer sig med vad som helst?

Jag har sett inlägg på exempelvis Instagram som varit så amatörmässigt gjorda att jag nästan skäms å skaparens vägnar….

Den som gör reklam filmar sig själv i en badrumsspegel, pratar med en massa ”öhhh….ehhhh….”, håller mobilen med en hand där man ser att 3 av 5 lösnaglar är avbrutna ner till ”köttet” osv.

Andra gör reklam för ett visst hudvårdsmärke ena dagen för att någon vecka senare rekommendera något heeelt annat fast personen i den första reklamen sagt sig vara sååååå nöjd med produkt x?

Och sedan har vi de som gör reklam för produkter som liksom inte alls känns som att de har någon anknytning till personen; ungefär som om jag skulle göra reklam för….tja…..ishockeyutrustning tex 🙂 !

3 kommentarer Skriv kommentar

    • Birgitta

      Den sidan har jag varit inne på enstaka gånger men klarar bara i mycket små portioner. 90% av kommentarerna är korkade, irriterande, obegripliga…you name it.

      Svara
  1. Filippa

    Jag håller helt med. Jag ser det som psykologisk inblick i hur ”den andra sidan” resonerar.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>