Lördag- dubbel tid

Att vintern är den sämsta årstiden enligt mig tyckte jag bekräftades till 600%, om inte mer idag!

Efter en natt med minst minus 10 grader (vilket är mycket i Skåne och inte så jättevanligt förekommande) kom jag till ett stall där vattnet i spannarna hade frusit, kranen hade frusit (läs: det kom inget vatten), lite spånpellets närmast fönstret hade frusit, ja…jag skulle kunna skriva en lång lista på allt som hade frusit och att fixa med mockningen, fodret, gödselstacken osv tog ungefär dubbelt så lång tid som vanligt.

Som ni kan se på bilden ovan hade i alla fall underlaget i ridhuset inte frusit det minsta vilket förvånade mig en del. Underlaget känns alltid…..kanske inte direkt fuktigt men definitivt inte snustorrt/ dammigt och jag har dessutom inte saltat det vilket var min ursprungliga plan.

Nej, nu får det gärna bli vår precis när som helst för detta frusna ser jag inga alls fördelar med, bara en oro över vrickningar, att man ska halka, köra av vägen och annat som is och knöggel riskerar att föra med sig.

4 kommentarer Skriv kommentar

    • Birgitta

      Till nästa köldknäpp ska jag lära mig att ta in skottkärran i stallet innan den blir full av frusen snö som bajs fryser fast i när jag mockar…..

      Svara
  1. Gunilla Leonardsson-Ohlsson

    På biltema har de isoleringsrör (tjock skumgummi) s är skårade på längden för en 20-25:-. Lätta att kapa o sätta runt kranarna, snurra fast m litta vettrapp. Är oftast i själva tappen s det sitter en isklump. Använd en värmepistol o värm eller häll kokande vatten på kranen så lossnar den.

    Svara
    • Birgitta

      Idag körde vi med värmefläkt mot kranen men så klart går det snabbare med varmvatten. Det ska jag tänka på till nästa gång.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>