Måndag- besiktningsbekymmer eller vad är oddsen?

För några dagar sedan började jag höra ett högt, inte alls karakteristiskt ljud från den bakre delen av min bil och jag kunde varken lokalisera det eller ana vad det berodde på. Inte ens Henrik, som på stenåldern gick ”fordonsteknisk linje” som det hette på den tiden, vågade gissa vad det kunde vara och long story short; jag bestämde mig för att besiktiga bilen.

Jag misstänkte att det även kunde finnas flera andra saker som behövde åtgärdas och innan jag lämpade över bilen till en verkstad för x tusenlappars åtgärder ville jag veta om det ens var lönt så att säga.

Så i stället för att besiktiga i slutet av mars som var ursprungsplanen körde jag dit idag, med som alltid nästan ångest för besiktning kan betyda avsevärda kostnader, det vet jag sedan gammalt.

”Ta inte ut något i förskott” var Henriks råd…”man vet aldrig….”.

Och nä…man vet banne mig aldrig….

För vad tror ni händer på besiktningen?

Besiktningsmannen backar på min bil när han ska köra ut en annan bil från hallen och resultatet ser ni på bilden ovan!!!

Så…en smashad dörr no thanks to me och….i princip inget mer än ett hjullager som anmärkning. Det är hjullagret som låter från ”bak-kärran” och förhoppningsvis kan jag få detta åtgärdat relativt snabbt…men dörren…ja, det återstår att se.

Besiktningsmannens chef ska kontakta mig så får vi se hur vi går vidare.

Ja, Henrik hade verkligen rätt…man vet aldrig….

Och att Subaru är slitvargar utan dess like bekräftades åter för min bil hade ingen rost och inget annat heller som var alarmerande och då är detta en bil som körs hårt och vars enda ”service” sedan jag köpte den för 5 år sedan är ett årligt oljebyte (jag tror inte på service kan man väl säga…).

6 kommentarer Skriv kommentar

 1. Moa

  Vilken tur och vilken otur! Vad har du för Subaru? Jag var med om en krock i lördags och min bil kördes direkt till skroten, så jag behöver en ny dragbil.

  Svara
  • Birgitta

   Det är en Forester, dvs en SUV.

   Min är 13 år gammal, Henrik har en 1 år gammal som är jättefin som jag hoppas kunna överta om något år.

   Svara
 2. Filippa

  Min Forester från 2010 var den bästa bil jag haft utan konkurrens, trots att jag kör sportbilsMerca nu. Gick att köra på sommardäck i en halvmeter djup snö, bara en sån sak.

  Svara
   • Filippa

    Jag har en gammal Kia som mest står annars, eller som min syster lånar lite då och då. Avbetalad, så billig i drift, den får dra transporten. Sportbilen får förvisso också dra den, den har en utfällbar krok, transporten väger 15 kg för mkt, men det brukar jag strunta i då sportbilen drar så mkt finare och jämnare.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>