Kontakter

Ett ämne jag skulle kunna prata om i timmar och skriva en bok om är nyttan av kontakter.

Detta bekräftas för mig i princip dagligen (faktiskt) och för att illustrera det kan jag ge er ett exempel från härom dagen.

Plötsligt plingade det till i min telefon; jag hade fått en swishinbetalning på x kronor.

När jag kollade visade det sig att det var en tacksam person som tack vare mig, dvs på mina rekommendationer hade fått en kund ”värd” säkerligen x tusen kronor.

Att jag fick en liten, mer symbolisk peng betydde verkligen mer än beloppet; jag blir otroligt glad när någon, framför allt oombedd visar sin uppskattning. Och det är något jag själv tycker att jag är bra på; att berömma de som förtjänar det.

Samma dag kom det en fråga från en bekant jag känt i över 20 år på Messenger. Personen ville veta om den skulle ta en viss persons tjänster i anspråk och jag avrådde å det bestämdaste baserat på egen erfarenhet.

”Tack Birgitta…jag litar helt på ditt omdöme” blev svaret och det blev en potentiell kund mindre till en person som verkligen inte förtjänar att ha kunder.

Jag vill påstå att kontakter är grunden till hur mycket som helst och frågan är om det inte är något av det viktigaste när det handlar om olika former av uppgörelser?

Jag har tex fått jobb via kontakter, köpt Vicke via kontakter (han var ej utannonserad eller ens till salu), fått tidigare lägenhet, hittat Nina som tränare och hur många viktiga saker som helst via just…..kontakter.

Jag råder ofta yngre vänner och bekanta som i affekt vill ”be xx att dra åt h..vete” eller annat drastiskt att försöka sansa sig.

”Man vet aldrig när man kan ha nytta av xx” säger jag förnumstigt men så är det!

Givetvis ska man inte tolerera att bli behandlad hur som helst, absolut inte, men kan man låta udda vara jämnt så why not?

Jag har ibland bitit ihop och långt senare varit mycket tacksam för det eftersom den som råkar ut för min vrede inte brukar glömma de svallvågor som översköljer dom…

Och som sagt; man vet aldrig när det kan komma väldigt bra till pass att känna xx, att ha ett bra rykte hos yy eller vad det nu kan handla om.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>