Fredag- snabb-frallor och inventering

Idag var jag sugen på nybakat bröd och googlade fram receptet ovan.

Superlätt att göra och bra resultat. Och så klart en bonus att det går snabbt och med få ingredienser….jag har tex aldrig någonsin jäst hemma så ”vanligt” bröd är uteslutet.

Förutom ett ridhuspass med fokus på slutor så har jag gjort en liten inventering av vad som finns i mina gömmor gällande foder och strö.

Jag köper ju hellre när det dyker upp ett bra tillfälle än för att jag behöver xx just i detta nu och eftersom jag dessutom har lagringsplats så det räcker och blir över (har fått berättat för mig att det tidigare i perioder stod över 10 hästar uppstallade på Ryhus men då fanns det även uteboxar) så kan jag hålla ett rejält lager av allt möjligt.

Just nu har jag havre till ungefär 1/4, lucern till 1/11, spånpellets till 1/11, halm…tja…i en evighet höll jag på att säga men i vart fall till minst nästa vår och ensilage till minst 1/10, lite beroende på hur det blir med grästillväxt i vår och sommar.

Hur ser ni på det här med ”lagerhållning”? Ligger ni lite på marginalerna varje månad, har ni massvis av allt eller är det något mitt emellan?

Som inackorderad har man oftast inte så stora valmöjligheter; dels kanske det ingår foder och/ eller strö i stallhyran men framför allt kan ju inte alla hyresgäster släpa dit hur mycket som helst av allt möjligt.

En kommentar

  1. Lee

    Det ingår fri mängd hösilage o halm som strö i hyran, sååå skönt att slippa åka o köpa det! Hästen äter ytterst lite kraftfoder, en säck varar i en evighet. Andra grejer tex mineraler o olika tillskott beställer jag, då kan jag passa på om det kommer någon bra rabatt.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>