Söndag- upprensning

Idag har Henrik och jag varit flitiga och rensat upp kring ett eftersatt område på Ryhus, baksidan på lösdriften och framsidan på ridhuset.

Som jag nog har nämnt var stora ytor tidigare täckta av brännässlor som fult men effektivt dolde både det ena och det andra men nu när de har vissnat ner/ ryckts loss av undertecknad under stor möda förra året så har allt möjligt dykt upp.

Massa vissnade grenar och kvistar och dito ogräs som blev till en rejäl hög som ni kan se på den sista bilden.

Jag är absolut inget fan av trädgårdsarbete och vill ha allt så lättskött som möjligt (läs; en gräsmatta som man lätt kör över med åkgräsklippare) och jag hoppas att dagens upprensning är en bit på vägen mot detta.

Jag märker dock redan att det inte kommer att bli lika mycket utomhus-slit som det var förra våren; nu är mycket uppgrävt, upprensat och kommer liksom inte att få chansen att bre ut sig ohämmat innan man kan stoppa framfarten med röjsåg, trimmer och gräsklippare.

På hästfronten har jag också tagit tag i ett eftersatt område; hagmockningen.

Jag har i ärlighetens namn mockat mycket lite (läs; nästan inte alls) under rätt lång tid; att släpa omkring på en skottkärra i lera/ snö/ genomvått gräs och när båda hagarna är byggda i en backe; det kändes faktiskt inte så lockande.

Och idag fick jag betala priset; 4 kärror fyllda med gödsel blev det innan jag tyckte att det var good enough.

Som tur är så är ingen av hästarna någon ”överallt-bajsare” utan det mesta av deras gödsel ligger utmed långsidorna av hagarna och fåglarna pickar itu massor så att det inte blir så mycket kvar.

Jag kommer inte heller framöver att mocka hagarna med pincett faktiskt; jag tycker de är tillräckligt stora för att klara lite bajs här och där och om jag skulle vara lika petig med mockningen där som i boxarna skulle jag behöva lägga mer tid till detta än vad jag anser befogat (och som jag vill lägga).

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>